Tailandietiška virtuvė – skonių įvairovės, spalvų ir sveikatos užtaisas (Klaipėda)

Tailandietiška virtuvė – skonių įvairovės, spalvų ir sveikatos užtaisas (Klaipėda)

Tai pirma tailandietiškos virtuvės kavinė uostamiestyje. Bariukas išsiskiria jaukiu interjeru, kuriame subtiliai dera senamiesčio paveldas, modernumas, namų komfortas ir egzotika. Tailando virtuvės patiekalai, originalūs kokteiliai: alkoholiniai ir nealkoholiniai, gaminami su šviežiais vaisias ir uogomis pakels nuotaiką kiekvienam. Virtuvę šefuoja ir virėjais dirba savo darbą išmanantys ir su tailandietiškos virtuvės subtilybėmis gerai susipažinę žmonės.

Mintis atidaryti kavinę gimė kelionės metu

„Keliavome po Tailandą 2 mėnesius, tyrinėjome šią Pietryčių Azijos šalį išilgai nuo šiaurės iki pietų. Kadangi vietinio maisto degustavimas mums yra svarbi kelionių įspūdžių dalis, ragavome daug įvairių patiekalų. Pagrindinė mūsų taisyklė buvo valgyti ten, kur lankosi vietiniai gyventojai. Įsitikinome, kad skaniausią maistą gamina gatvėse, vietiniuose turgeliuose. Iš pat pradžių visas maistas atrodo aštrus, ir rodos, per aštrumą nejauti ingridientų skonio, tačiau ilgainiui pripranti, ir norisi dar ir dar, tuomet jau visas kitas maistas atrodo „preskas“. Būdami Tailande lankėme maisto gaminimo kursus, susipažinome su naudojamais ingridientais, prieskoniais, gamybos technologija, populiariausių patiekalų receptūromis. Tuomet ir gimė konkreti vizija atvežti šį unikalų skonio patyrimą į mūsų uostamiestį. Tuo labiau, kad Vilniuje tailandietiškos virtuvės restoranai sėkmingai gyvuoja.“ - kelionės įspūdžiais dalinosi kavinės šeimininkė, Jovita Kauneckytė-Šeškauskienė.

Tailandietiškos virtuvės subtilumai

„Tailandietiška virtuvė yra žinoma kaip sveikiausia ir labiausiai suderinta ingridientų ir skonių dermė, ji sparčiai populiarėja pasaulyje. Ryškūs skoniai nepalieka abejingų: vyrauja aštrumas, rūgštumas, salstelėjimas, sūrstelėjimas. Patiekalus gaminame iškart tik juos užsakius, naudojame daug šviežių daržovių, kurios tik vos vos apverdamos, kad išlaikytų naudingąsias medžiagas, neprarastų savo spalvos, struktūros ir skonio. Gamyboje naudojame natūralius prieskonius, kurių dėka išgaunamas autentiškas skonis: galango šaknis (dar vadinama alpinija), imbieras, citrinžolės stiebas, laimo vaisius, čili pipiriukai, kafyro laimo lapai, žuvies padažas, palmių cukrus, kokoso pienas.“ - pasakojo kupina idėjų kavinės šeimininkė.

Pagrindiniai meniu akcentai

Meniu vyrauja sriubos, kariai (troškiniai), patiekalai su ryžiais ir ryžių makaronais, kepami „wok“ keptuvėse, valgiaraštyje taip pat rasite salotų, užkandžių ir desertų. Anot šeimininkės, iš sriubų populiariausia „Tom Ka Gai“ - vištienos aštriarūgštė sriuba su kokoso pienu. Antroje vietoje pagal populiarumą – sriuba su tigrinėmis krevetėmis „Tom Yam Gung“.

„Siūlome trijų rūšių karius, gaminamus naudojant autentiškas pastas: raudonasis karis – staigaus aštrumo pojūtis, žaliasis – salsvai aštrus, o geltonasis - su indiška nata. Kariai gaminami su vištiena arba krevetėmis, arba vegetariški, patiekiami su ryžiais. Iš karštųjų patiekalų labai populiarūs tiek Tailande, tiek pas mus yra „Pad Thai“ – ryžių makaronai, apkepti wok‘e su kiaušiniu, žemės riešutais, sojų daigais, kukurūzų burbuolėmis ir su vištiena arba tigrinėmis krevetėmis.“ - pasakojo Jovita Kauneckytė-Šeškauskienė.

Nenusivils paragavę aštrių mango ir morkų salotų su riešutais, gaminamų tailandietišku stiliumi. Iš užkandžių populiariausi „spring rolls“ – pavasariniai suktinukai. Juos kavinėje pateikia keptus su daržovėmis arba šviežius, t.y. į ryžių popierių susuktas daržoves su vištiena. „TaiFun“ galite paskanauti unikalų tailandietiško deserto derinį – kibių Tailando ryžių (sticky rice) su mangu ir kokoso kremu. Norėdami gaivos, gardaukite bazilikų ir laimo šerbetą.

Dienos/verslo pietūs. Kiekvieną darbo dieną nuo 12 val. siūlomas skirtingas kompleksinis meniu: sriuba ir karštas patiekalas. Virėjai kasdien improvizuoja, pasiūlydami naujus skonius, neįprastus ingridientų derinius.

Originalūs gėrimai

„TaiFun“ bariukas išsiskiria originaliais kokteiliais – barmeno kūrybiškumo ir patyrimo įrodymas. Be klasikinių kokteilių įvairovės, siūloma alkoholinių ir nealkoholinių kokteilių, maišomų su šviežiais vaisiais ir uogomis. Barmenas praves kokteilių degustaciją - ragaukite ir atraskite mėgstamiausią derinį!

Taipogi kavinėje rasite įdomių kavų, ruošiamų su natūraliu imbieru, kokoso pienu, čili, mėtomis, su mango ir bananų sultimis. Arbatos mėgėjams siūloma dalyvauti išskirtinių arbatų degustacijose: citrinžolės, žaliosios ir arbatžolių, gabenamų iš Tailando.

„TaiFun“ atrasite ir gan platų vynų asortimentą, ypatingai šaltais vakarais populiarus karštas imbierinis vynas, pateikiamas su laimu. Iš gaivių gėrimų turime ypatingą jauno kokoso gėrimą ir šaltą imbierinę arbatą.

Degustacijos, šventės, įmonės vakarėliai..
.

Iš pagrindinės salės, kurioje išdėstyti patogūs dviviečiai ir šešiaviečiai minkštasuoliai, pakilsite į privatesnę atskirą salytę su minkštasuoliais ir vaizdo įranga – joje telpa iki 20 žmonių. Jaukioje salytėje kviečiame švęsti asmenines šventes, draugų susibūrimus, dalintis kelionių įspūdžiais (galite naudotis vaizdo įranga), ruošti prezentacijas, švęsti įmonės kolektyvo šventes. Galime ir visą barą išnuomoti didesnei šventei.

Parengė: Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Taifun“ archyvo


2010 11 25

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną