Tailandas – gurmanų rojus? (II dalis)

Tailandas – gurmanų rojus? (II dalis)

Bankokas taip pat garsėja savo naktiniais klubais. „Bed Supper Club“ suskirstytas į keletą erdvių. Iš pradžių galima pavakarieniauti lovoje. Dauguma virtuvės šefų kilę iš Naujosios Zelandijos, meniu keičiamas kas 2 savaites. Po vakarienės visi šėlsta kitoje salėje, kurioje vyksta karščiausia Bankoko diskoteka. Šis klubas veikia jau penkerius metus, Bankoko pramogų įstaigoms tai nėra būdinga. Kitas naktinių siautulių taškas – netoliese esantis „Q“ baras, kur pasišokus galima pailsėti nuostabioje terasoje, po medžiais.

Tailande gyvena daug atvykėlių iš Europos, todėl jei pavargsite nuo rytietiškos egzotikos, nesuprantama kalba, aukštu balsu klegančių žmonių bei gerklę deginančio maisto, užsukite į „L’opera“ – geriausią itališką vyninę bei piceriją Bankoke. Šioje įstaigoje renkasi vietinė europiečių bendruomenė. „L’opera“ vynas gana brangus, nors pasirinkimas didelis. Tikrai gurmaniško itališko maisto galite paragauti restorane „La Villa“, turinčiame savo vyno rūsį. Patariu aklai nepatikėti šeimininkų nuoširdumu ir rekomendacijomis, nes vakarienės pabaigoje galite gauti visai ne tailandietišką sąskaitą. Beje, Tailande visada brangiausiai tenka mokėti už vyną.

Jeigu norėsite iki soties atsivalgyti šviežiausių jūrų gėrybių, žuvų ir kitokių gyvių, patirti dar daugiau įspūdžių, apsilankykite „The Sea Food Market“ restorane. Įstaigoje rasite kokybiškiausius produktus, pamatysite išdidų „We don’t use MSG“ užrašą ir didžiulę atvirą virtuvę su dvidešimčia tailandiečių virėjų, besišypsančių jums iš už savo puodų, wok keptuvių, kepimo grotelių ir liepsnų liežuvių. Susėdę už stalo bei užsisakę skanaus tailandietiško „Singha“ alaus, būsite pakviesti pasivaikščioti po „turgelį“, t. y. savitą žuvies skyrių ar parduotuvę „Okeanas“. Paslaugiai iš paskos seks tailandietė su vežimėliu. Jums tereikės durti pirštu į patikusią žuvį, krabą ar kokį neaiškų padarą, pasakyti, kiek vienetų pageidaujate, ir jūsų pagalbininkė tuojau pat viską surinks, supakuos ir įdės į vežimėlį. Kainos už kilogramą arba vienetą nurodytos labai aiškiai, tad nereikės baimintis, kad galite prisirinkti daugiau, nei turite pinigų.

Dauguma jūrų gėrybių ir žuvų dar gyvos, taigi nekyla klausimų dėl jų šviežumo. Jeigu norisi visko paragauti, geriau „The Sea Food Market“ apsilankykite su draugais, nes vienam visko suvalgyti tiesiog neįmanoma. Tada keliaujate prie kasos, susimokate už produktus ir einate į restorano erdvę, kur prie jūsų prieis vienas iš daugybės virtuvės šefų, paklaus, kaip pagaminti krabą, krevetes ar žuvį, parekomenduos tinkamiausią gaminimo būdą. Po trumpos pertraukos jis sugrįš su lėkštėse garuojančiais patiekalais. Už virėjo paslaugas reikės sumokėti papildomai – vidutiniškai apie 7 Lt už pagaminimą. Beje, restorane yra ir vyno skyrius, taigi galima išsirinkti, kuo nuplauti gomurį. Kadangi turistai dažniausiai užsisako keturis kartus daugiau maisto, negu gali suvalgyti, likučiai bus supakuoti išsinešti. Kitą dieną šaltas krabas ar krevetė su iš prekeivio nusipirkta pomelo ir aštriu padažiuku bus daug puikesni pusryčiai už pabodusius viešbutyje siūlomus kiaušinius ir skrebučius.

Daugiau apie „Blusynę“>>

Elena Gemanovič
Nuotraukos: banyantree.com, at-bangkok.com, bangkokpersonaltours.net
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną