Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Švyturio Ekstra“ kokybės deklaracija

2010-03-04
Paskelbk savo straipsnį

    Prieš 15 metų „Švyturio“ aludariai sukūrė alų, kurio skonis ir kokybė tapo aludarystės meno pavyzdžiu Lietuvoje ir pelnė pripažinimą pasaulyje. Didžiai vertindami vartotojų pasitikėjimą ir pabrėždami nepaliaujamą aukščiausios kokybės siekimą, viešai skelbiame kokybės taisykles, kurių laikydamiesi gaminame „Švyturio Ekstra“ alų:   

„Švyturio Ekstra“ gaminamas tik iš natūralių medžiagų, be jokių sintetinių priedų. Taip išverdame aukščiausios kokybės alų. 
„Švyturio Ekstra“ alus gaminamas laikantis tradicinės virimo ir fermentavimo technologijos. Tai reiškia, kad nėra naudojami jokie alaus skiedimo metodai. 
„Švyturio Ekstra“ fermentuojamas tik natūraliai, be jokių   pagreitinimo būdų ar medžiagų, dirbtinai skatinančių fermentaciją. 

   Tačiau norint būti geriausiam neužtenka tik atitikti Lietuvos alus gamybos reglamentą. „Švyturio Ekstra“ gamybai šiandien iškeliame daug griežtesnius reikalavimus ir iškilmingai prisiekiame jų laikytis:

„Švyturio“ aludariai pasižada vykdyti „Eko-salyklo“ programą, kurios tikslas - paskatinti ekologinį ūkininkavimą Lietuvoje ir propaguoti ekologinių miežių salyklui auginimą. „Švyturio Ekstra“ gamybai supirksime pagal šią programą išaugintus miežius, atitinkančius aukštus natūralaus ūkininkavimo kokybės reikalavimus. 
Visi šio alaus salyklui naudojami miežiai yra išvesti tik natūraliosios selekcijos būdu. „Švyturys“ nenaudojo ir nenaudos salyklo, kuris būtų gaminamas iš genetiškai modifikuotų (GMO) žaliavų. 
Net mažiausias salyklinių miežių, naudojamų „ Švyturio Ekstra “ gamybai, užterštumas pesticidais ar apdorojimas glifosatais prieš derliaus nuėmimą nėra leidžiamas. Miežių auginimą ir kokybę Lietuvos ūkiuose „ Švyturio “ aludariai tikrins asmeniškai. 
„Švyturio Ekstra “ alui naudojami geriausi „Spalter Select“ aromatiniai apyniai, auginami tik Bavarijos Halertau ir Spalt regionuose, garsėja nčiuose geriaus iai apyniams auginti tinkančiomis klimatinėmis sąlygomis Europoje.
Šiam alui gaminti naudojamos tik natūralios aludarių mielės iki 9 generacijų. Taip užtikriname natūralų brandinimą ir skonio grynumą. 

Kiekviena ši taisyklė turi platesnius išaiškinimus. Juos rasite -http://www.svyturys.lt/kokybesdeklaracija/ Taisyklių laikymosi kontrolę vykdys nepriklausomi alaus ir žaliavų kokybės ekspertai. Todėl mes teigiame:  

„Švyturio Ekstra“ – pagaminta su sąžine



BVRG Burson - Marsteller affiliate informacija