Sveikesnės Kalėdinių dovanų idėjos

Sveikesnės Kalėdinių dovanų idėjos

Artėjant šventiniam laikotarpiui, pradedame galvoti, kokiomis dovanomis nustebinti savo artimiausius draugus ir šeimos narius. Jei šiais metais norite padaryti ne tik skanią staigmeną, bet ir ieškote sveikesnės dovanos, štai kelios idėjos.

 

Riešutai

Unikaliai supakuotas skirtingų riešutų mišinys arba riešutai savo kevale gali būti puiki sveikesnio užkandžio idėja vietoj saldainių, sausainių ar kitų parduotuvinių saldumynų. Riešutus suvyniokite į atskirus skaidrius dovaninius maišelius ar susluoksniuokite juos dekoratyviniame stiklainėlyje. Dovana bus ne tik sveika, bet ir estetiška. Dovanodami negliaudytus lazdynus, graikinius riešutus ar migdolus, galite prie dovanos pridėti ir riešutų spaustuką – taip žinosite, kad riešutai draugo namuose bus suvalgyti, o ne tik papuoš namų dekorą.

Džiovinti vaisiai be pridėtinio cukraus

Saldumynų mėgėjai tikrai apsidžiaugs gavę dovanų daugiau vitaminų turinčių „gamtos saldainių” – džiovintų vaisių. Norėdami savo artimuosius nustebinti, dovanokite natūralius džiovintus vaisius be cukraus ir be konservantų. Džiovinti ananasų griežinėliai, mangų juostelės, o galbūt dar su kauliukais džiovinti abrikosai – reikės tik išsirinkti jums ir dovanos gavėjui labiausiai patinkančius. Didžiuosiuose prekybos centruose šių natūralių skanėstų būna ne visada, tačiau tikrai jų galite rasti specializuotose riešutų ir džiovintų vaisių parduotuvėse ar įsigyti internetu.

Kokybiškas aliejus

Dovanodami kokybišką aliejų nustebinsite sveikuolį draugą ar gurmaną šeimos narį, mėgstantį daržovių patiekalus, sūrius ir žuvį. Natūraliame, mechaniškai spaustame aliejuje gausu gerųjų riebalų rūgščių, antioksidantų ir polifenolių. Pavyzdžiui, prabangus avokadų aliejus laikomas vienu iš stabiliausių aliejų, kurie aukštoje temperatūroje neišskiria sveikatai kenksmingų medžiagų. Todėl toks aliejus bus tinkamas kepimui. Salotoms paskaninti dovanokite aromatingą, pirmo spaudimo alyvuogių aliejų.

Rankų darbo šokoladas

Šokolado ir kakavos mėgėjams patiks ypatingai šventiškai atrodantis rankų darbo šokoladas. Rinkitės daugiau procentų kakavos masės turintį, kartesnį juodajį šokoladą be priedų, tuomet ištirpinkite jį garų vonelėje ir supilkite į norimas formeles ar išliekite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kol šokoladas nesustingo, apibarstykite jį cinamonu, himalajų druskos kristalais arba papuoškite jį riešutų drožlėmis, džiovintų vaisių gabalėliais ar liofilizuotomis uogomis. Prieš dovanodami šokoladą, nepamirškite, kad jame yra nemažai kofeino, todėl jo geriau nedovanokite draugams ar artimiesiems, kurie sunkiai užmiega.

***

Šiais metais nusprendę nustebinti savo artimiausius žmones sveikuoliškomis dovanomis, tikrai neapsiriksite padovanoję puošniai supakuotus riešutus ar džiovintus vaisius. Maisto gurmaną nudžiuginsite kokybišku, sveikatai naudingu aliejumi, o smaližiui, negalinčiam atsispirti šokoladiniams saldumynams, patiks jūsų pačių pagamintas šokoladas su prieskoniais ar riešutais.

Lauryna Nelkinė @Meniu.lt

 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną