Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Sveikatai naudingas bet kuris produktas iš kakavos

2009-08-23
Paskelbk savo straipsnį

Per pastaruosius dešimt metų tamsusis šokoladas ir kakava pripažinti naudingais produktais, kadangi juose gausu žmogaus organizmui reikalingų medžiagų – flavonolio bei antioksidantų.

Nortono labaratorijos specialistai iš Naujojo Bransviko (New Brunswick, JAV) nusprendė išsiaiškinti, kokią įtaką žmogaus sveikatai daro produkcija iš kakavos. Ekspertai priėjo prie išvados, jog kakavos milteliuose yra pats didžiausias antioksidantų kiekis, nors įprastame kakavos gėrime – jų taip pat pakankamai daug.

Maisto pramonėje įprasta kakava apdirbama šarminiu būdu, siekiant panaikinti aitrų skonį ir tamsų atspalvį. Tyrimas parodė, kad tokia metodika mažina sveikatai naudingų medžiagų kiekį, bet nesunaikina antioksidantų produktuose, kuriuose naudojami kakavos milteliai. Biologų nuomone, tyrimas įrodo bet kokio produkto su kakava naudą – tiek paties gėrimo, tiek įprasto šokolado. Mokslininkai tvirtina, jog norint gauti reikiamą medžiagų kiekį organizmui, nebūtina gerti natūralią kakavą. Išsivirę kakavos, pirktos parduotuvėje, ar suvalgę šokolado plytelę, gausite būtiną kiekį medžiagų, kurios mažina susirgimų chroniškomis ligomis riziką.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: lenta.ru
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija