Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Avietės ar aspirinas?

2009-11-27
Paskelbk savo straipsnį

Česnakas ir aviečių uogienė – pirmosios, laiko patikrintos priemonės, naudojamos peršalus. Tačiau net jomis mes naudojamės neteisingai. Spiecialistai skuba į pagalbą ir pateikia svarbių patarimų.

1 mitas. Česnakų ir svogūnų galia

Svogūnų arba česnako sultys būtinai turi būti šviežios, nes per 15 minučių po pagaminimo, jos praranda savo priešbakterines savybes. Česnako nebūtina valgyti arba gerti jo sultis, pakanka juo kvėpuoti, tačiau taip pat, jis turi būti šviežias - pakaks ir vienos skiltelės. Vaiko kambaryje galima pakabinti maišelį, padarytą iš marlės, į jį įdėti 2-4 česnako skilteles. Per dieną maišiuką keisti kelis kartus nauju.

2 mitas. Svogūnai gydo peršalimą

Svogūnų sultys išties veiksmingos peršalus, tačiau būtina atminti, kad neskiestos jos gali nudeginti skrandžio gleivinę, o ypač turint uždegimą – gastritą ar opą. Norint išvengti šių nemalonumų, svogūnų sultis rekomenduojama sumaišyti su medumi, santykiu 1:1, o tada gautą masę praskiesti vandeniu. Be to vandenį geriau naudoti ne iš krano, o mineralinį, negazuotą. Prieš naudojant bet kokius lašiukus į nosį reikia atidžiai praplauti mineraliniu vandeniu (užlašinus keletą lašų ant delno lengvai įtraukti su viena, užspaudus kitą šnervę).

3 mitas. Avietės – pirmoji priemonė

Karščiuojant žmonės vartoja aspiriną ir tuo pat metu geria arbatą su avietėmis. Avietės labai naudingos, tačiau jas reikia vartoti atskirai - turi praeiti ne mažiau nei 2 valandos ir tik tuomet, galima gerti aspiriną, nes stiprina vien as kito poveikio efektą, didindami kraujavimo riziką, kaulų trapumą, o tai ir yra pagrindiniai gripo negalavimai.

4 mitas. Kas rūgštu - naudinga

Toksinai iš organizmo šalinasi kuomet prakaituojame. Remiantis Rytų medicina, medžiagos turinčios rūgšties, uždaro organizmo poras, o tai reiškia, kad sumažėja detoksikacija. Todėl, per dieną rekomenduojama suvalgyti ne daugiau kaip vieną citriną. Citrinos sultis geriausia lašinti į vandenį ir maišyti su medumi. Jei nemėgstate medaus, į vandenį dėkite ne cukrų, o uogienę – virintas cukrus naudingesnis.

5 mitas. Daug skysčių

Mes geriame nepakankamai skysčių, o tai sunkina toksinų pasišalinimą iš organizmo, arba atvirkščiai, per daug - kas gali sukelti galvos skausmus ar svaigulį, inkstai gaus per didelę apkrovą. Gerti reikia dažnai, tačiau po nedaug. Kiekvienam organizmui skysčių norma individuali, tačiau peršalus vidutiniškai suaugusiam žmogui per dieną reikia išgerti 1-1,5 litro arbatos, sulčių, nuovirų.

6 mitas. Daugiau vaisių

Sergant reikia rinktis lengvą maistą, valgyti mažiau baltymų ir riebalų, daugiau kruopų košių ir pilno grūdo gaminių. Nereikia sergančio žmogaus apkrauti šviežiais vaisiais ir daržovėmis, kadangi joms virškinti organizmas sunaudoja daug energijos. Geriau virti, apkepti arba paruošti garuose. Vienintelė daržovė, kurią rekomenduojama valgyti šviežią – agurkai be luobelės. Jie iš organizmo labai gerai šalina toksinus. Agurkai turi šarminių savybių, kas labai svarbu rūgščių neutralizavimui (citrinos, spanguolės ir kt.). Šią žalią daržovę į racioną patariama įtraukti periodiškai, pagardinant nedideliu kiekiu kefyro ar nesaldaus ir neriebaus jogurto.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: news-health.ru
Nuotraukos: inmagine.com
Meniu.lt informacija