Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Šveicarų gurmano kulinariniai nuotykiai

2008-08-22
Paskelbk savo straipsnį

Yra pasaulyje žmonių, kurie trokšta kaip nors ypatingai įprasminti savo gyvenimą. Nebūtinai tai turi būti šuolis parašiutu ar skrydis oro balionu aplink pasaulį. Vieni išbando savo organizmo galimybes dalyvaudami „hamburgerių“ valgymo varžybose, kiti savo gyvenimą skiria pasaulio vynų pažinimui, o štai šveicaras gurmanas Paskalis Henry nusprendė pavalgyti 68 geriausiuose pasaulio restoranuose.

Jo bičiulis Sternas pasakoja, jog gegužės 5 diena Paskaliui buvo pati laimingiausia. Tokią kulinarinę kelionę jis planavo jau seniai. Paskalio tikslas buvo aplankyti visus geriausius pasaulio restoranus. Pastaruosius jis išsirinko pagal „Guide Michelin“ įvertinimus. Tai leidinys-gidas, kuriame pristatomi geriausi pasaulyje restoranai.

Viskas prasidėjo nuo idėjos, kurią vyras puoselėjo jau kurį laiką. Be abejo, kad būtų šiek tiek azarto, išskirtinės virtuvės mėgėjas Paskalis susilažino su bičiuliais, jog 68 geriausius pasaulio restoranus gali aplankyti per 68 dienas. Vyras pradėjo savo kulinarinę kelionę, tačiau atėjus keturiasdešimtai jo vakarienei viename iš pasaulio restoranų, Paskalis dingo kaip į vandenį. Apie iškeliavusį gurmaną nuo liepos 12 dienos nieko nebuvo girdėti. Paskutinį kartą lažybų dalyvį matė Ispanijoje, viename iš garsiausių bei geriausių molekulinės virtuvės restoranų „El Bulli“. Teigiama, jog tą kartą Paskalis Henry priėjo prie vienos tuo metu vakarieniavusios žurnalistės staliuko paduoti savo vizitinę kortelę ir dingo. Restorane liko jo kepurė bei brangi knyga su 39 geriausių pasaulio restoranų virėjų autografais. Tiesa, kitoje interneto svetainėje teigiama, jog jis nuėjo į savo automobilį paimti vizitinę kortelę, kurią norėjo perduoti porai, su kuria restorane susipažino. Ir tuomet dingo palikęs restorane kepurę, brangų autografų bloknotą, fotoaparatą bei neapmokėtą sąskaitą. Vienaip ar kitaip, iki to momento gurmanas jau buvo aplankęs restoranus Vokietijoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Italijoje, dalyje Prancūzijos. Jo sąraše dar buvo likusios Didžioji Britanija, JAV, Japonija ir Paryžius.

Kai Paskalio interneto „bloge“ pasipylė komentarai „Paskali, kur užstrigai, pranešk apie save...“, tuomet visi sunerimo. Vienas žinomiausių pasaulyje virėjų prancūzas Polas Bokuzas kreipėsi į vieną Šveicarijos laikraščių, prašydamas padėti surasti Paskalį. Į paieškas įsitraukė ir Interpolas. Buvo apklausti visų restoranų virėjai, kuriuose prieš tai lankėsi Paskalis. „Jis man padovanojo plytelę šveicariško šokolado“, – prisimena vieno Prancūzijos restorano vyr. virėjas Gajus Savojus.

Daugelis svarstė, gal aistringasis gurmanas dingo jūroje, o gal buvo apvogtas. Tačiau kaip pasakoja jį pažįstantys, jis niekada nesinešioja grynųjų pinigų, visada atsiskaitinėja tik banko kortelėmis. Kiti svarstė, gal Paskalis pagrobtas. Galiausiai pradėta manyti, kad Paskalį ištiko infarktas. Vienas iš draugų Sternas buvo įsitikinęs, jog Paskalis tiesiog pasislėpė. Tą patį manė ir kitas jo bičiulis Žakas Perenas. Pasak pastarojo, prieš dešimt metų jis jau buvo iškrėtęs panašų pokštą. Tačiau jis taip pat neatmetė galimybės, kad gurmanui pritrūko pinigų. Be to, vieno Italijoje, Romoje, esančio restorano „La Pergola“ darbuotojas pasakojo, jog gurmanas, besilankydamas pastarajame restorane, kalbėjosi su savimi, tad neatmetama versija, kad vyras „šiek tiek“ išprotėjo.

Po mėnesį trukusių spėlionių didysis gurmanas buvo surastas netoli Ženevos (Šveicarija) esančiame nedideliame miestelyje. Vietos policija vaizdo kamera nufilmavo Paskalį, imantį iš bankomato pinigus. Beje, gurmaną nufilmavę pareigūnai neatmeta galimybės, jog jis tuo metu pinigus ėmė iš svetimų sąskaitų. Kuo viskas baigsis, neaišku, nes gurmano likimas dabar priklauso nuo Šveicarijos pareigūnų.

Pagal interneto spaudą parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: tdg.ch; http://hubpages.com
Meniu.lt informacija