Susipažinkite su Nacionaline šefų rinktine: faktai apie čempionatą

Susipažinkite su Nacionaline šefų rinktine: faktai apie čempionatą

Susipažinkite su profesionaliausių Lietuvos šefų komanda, kuri susibūrė dėl vieno tikslo – garsinti Lietuvos vardą šių metų lapkričio 22-29 d. vyksiančiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World CUP” ir iškovoti aukštą poziciją bei gauti pakvietimą į pasaulio kulinarijos olimpiadą.

Čempionatas su milžiniškais iššūkiais

„Culinary World CUP” – antras pagal svarbą gastronomijos čempionatas pasaulyje. Lietuvių komanda šiame konkurse dalyvauja jau ne pirmą kartą: 2014 m. kulinarinėje ir konditerinėje ART programoje iškovojo bronzos medalius; rungtyje 3 patiekalai po 110 porcijų – sidabro medalius, o 2016 m. ART programoje irgi laimėjo bronzos medalius; rungtyje – 3 patiekalai po 110 porcijų taip pat bronzos medalius. Varžybose rungsis net 30 stipriausių komandų iš viso pasaulio: JAV, Kanados, Meksikos, Norvegijos ir t. t.

Šefai konkurso metu turi atlikti dvi užduotis: viena – namų darbas, kita – gaminimas vietoje. Tarp rungčių yra vienos dienos pertrauka. Gaminami trys patiekalai po 110 porcijų, viso – 330 porcijų. Visos porcijos turi būti identiškos, nes neaišku, kuriuos iš jų vertins komisijos nariai. Šefams – tai tikras fizinės ištvermės iššūkis.

Šiais metais komanda pasiskirstė darbus, kas bus už kokią patiekalo dalį atsakingi – patirtis parodė, jog kiekvienam dirbti prie savo dalies yra daug naudingiau, kyla mažiau įtampos konkurso metu. Patiekalų kūrimas vyksta jau nuo žiemos, šiuo metu komanda turi receptų griaučius. Šefai taip pat kas pusantro mėnesio organizuoja šventines vakarienes, kur tobulina konkursinius receptus ir juos gali paragauti visi norintys.

Nacionalinės šefų rinktinės komanda. Susipažinti su komanda >>

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną