Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Suomiams maisto produktai tampa prabanga

2009-02-03
Paskelbk savo straipsnį

Suomijoje maisto produktų kainas planuojama pakelti 12 procentų. Toks valdžios sprendimas turės įtakos ne tik gyvenimo kokybei, bet ir sumažins perkamų produktų kiekį.

Ekspertai teigia, jog labai pabrangs mėsos produktai (5–10 %). Ypač pakils paruoštų patiekalų indeliuose, mėsos gaminių, paštetų kainos. Be abejonės, dėl šios priežasties kils ir patiekalų kainos restoranuose bei viešnagė viešbučiuose, jeigu kambarys užsakomas su pusryčiais.

Kaip informuoja www.scandinews.fi, iki šiol kainas kėlė alaus daryklos: alus ir sidras pabrango beveik dešimčia procentų. Gaiviųjų nealkoholinių gėrimų kainos išaugo nuo 3 iki 5 procentų. Pieno produktai ir sultys šiandien kainuoja net trimis procentais daugiau. Nuo tokio kainų ūgtelėjimo kenčia ne tik suomiai, bet ir rusų turistai. Pastarieji iš Šiaurės vakarų regiono iki šiol į Suomiją vykdavo įsigyti produktų, kurie, būdami ypač aukštos kokybės, kainavo kur kas pigiau nei jų tėvynėje.

Beje, vartotojų kainos nedžiugina ir kitose šalyse. Ženkliai šoktelėjo duonos gaminių ir kruopų kainos: Lietuvoje – 15, Kipre – 12,3, Latvijoje, Estijoje, Maltoje 10–11 procentų. Mėsos produktai labiausiai pabrango Lietuvoje – net 22 procentais, Bulgarijoje – 16,7, o Latvijoje – 14,6 procento. Cukrus, džemas, medus, šokoladas ir saldainiai pabrango Maltoje – 12, Estijoje – 10, Austrijoje, Latvijoje, Vokietijoje – 7 procentais.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.smachno.ua, www.newsru.com
Nuotraukos: www.sxc.hu
Meniu.lt informacija