Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Sunkmečiu saldumynų rinka plėsis

2009-07-10
Paskelbk savo straipsnį

Šiuo metu daugelis žmonių susiduria su mažėjančiomis pajamomis, tenka atsisakyti kai kurių malonumų, tačiau kiekvienas sau gali leisti bent pasimėgauti šokoladu ar šokoladiniais saldainiais. Pasak ekspertų, rinkoje pasirodys vis daugiau sveikatai teikiančių naudą produktų...

Nacionalinės konditerių asociacija (NKA), įkurta 1984 metais Čikagoje – tai viena seniausių, labiausiai gerbiamų prekybos asociacijų pasaulyje. NKA duomenimis, penkių metų laikotarpyje, konditerijos gaminių įvairovė, nauji skoniai bei rinkos lankstumas suteiks naują impulsą ir privers vartotojus pirkti dar daugiau saldumynų, nepaisant nepalankios ir neaiškios ekonominės situacijos. Juk saldumynai – naujų skonių, atradimų, seniai žinomų, nostalgiją keliančių skonių ar vaikystės, nuostabių akimirkų prisiminimai.

Kaip pasikeis vartotojų poreikiai?

Nacionalinė konditerių asociacija 2009 metams parengė ataskaitą, kurioje atskleidžiamos konditerijos rinkos prognozės, paremtos 40 ekspertų įžvalgomis. Tarp jų - pagrindiniai gamintojai, rinkos tyrimo ekspertai, apdovanojimus laimėję šokolado gamintojai ir mitybos specialistai, kurie koncentravosi ties šokolado rinkos prognozėmis, nauda sveikatai, įvairių skonių deriniais ir tarptautinėmis įtakų zonomis. Net 88 procentai ekspertų patvirtino, kad per ateinančius penkeris metus rinkoje nauja tendencija taps sveikesni produktai, kurie išreikš paklausą sveikatai naudingiems saldumynams bei komponentams. Jau dabar pastebima, jog žmonės pirkdami vis dažniau atkreipia dėmesį į pakuotės dydį – riboja saldumynų kiekį, o taip pat suvokia produktų, su didesniu kakavos kiekiu, naudą širdžiai. Taip pat prognozuojama, kad didesnę įtaką konditerijos gaminių pasirinkimui darys šokolado, saldainių ar kitų saldumynų gamintojų veiksmai, siekiant tausoti aplinką – pakartotinas pakuočių perdirbimas ir kitos ekologiškos gamybos pastangos. Smaližių simpatijas turėtų užkariauti ir naujų derinių: šokolado ir žolelių, druskos, prieskonių, gėlių aromato bei šokolado ir nacionalinių ingredientų produktai. Daugiau nei pusė apklaustųjų teigė, kad vis daugiau bus tiriama pieninio ir juodojo šokolado, kakavos nauda sveikatai, poveikis nuotaikai ir kraujo spaudimui.

Dar daugiau šokolado

Daugiau kaip 70 procentų ekspertų teigia, kad JAV šokolado rinka ne tik plėsis – šokoladas bus naudojamas kaip vienas pagrindinių komponentų ir patiekamas su lašišos, vištienos patiekalais, kepsniais. Taip pat apklausti ekspertai prognozuoja, kad vis daugiau kakavos ir šokolado atsiras užkandžiuose.

Elena Germanovič
Šaltinis: foodanddrinkeurope.com
Nuotrauka: corbis.com
Meniu.lt informacija