Su rugsėju į restorano „Esse“ meniu grįžta austrės

Su rugsėju į restorano „Esse“ meniu grįžta austrės

Austrės Esse restorane patiekiamos su citrinos skiltelėmis, raudonojo vyno acto padažu, šviežiai kepta duonele ir sviestu.

1vnt - 10 Lt
6 vnt - 54 Lt  

Austrės rekomenduojame užgerti šampanu arba itališku „Prosecco", taip pat puikiai tinka prancūziškas Šabli, rislingai ir kiti baltieji vynai. Puikus itališkas „Prosecco" ir kiti vynai į restoraną atkeliauja tiesiai iš vyno ūkių.

Gurmaniškas malonumas
Pripildome taurę... Paimame austrę, specialia šakute jos minkštimą atskiriame nuo geldelės, įkvepiame jūros aromato. Apšlakstome minkštimą citrinos sultimis, pagardiname padažu, geldelę plačiuoju galu dedame prie lupų ir išsiurbiame jūrų gerybę su visu skysčiu.

Neskubame ryti, palaikome burnoje vėsų sultingą minkštimą, lengvai pakramsnojame, pajuntame jūros sūrumą ir gaivią rūgštelę, mėgaujamės ...ir palaimingai nuryjame. Gurkšnis šampano arba baltojo vyno - tobula austrių palyda.

Sezoniškumas

Nors šiuolaikinės technologijos leidžia auginti ir tiekti austres visus metus, vis dėlto šios jūros gėrybes dažniausiai siūlomos sezoniškai: nuo rugsėjo iki balandžio mėnesio. Ši tradicija susiformavo istoriškai dėl šaldymo įrangos nebuvimo ir gabenimo problemų bei dėl moliuskų specifinio skonio dauginimosi metu vasarą.

Dabar turime galingus šaldytuvus, greitas susiekimo priemones ir austrės auginamos fermose, tačiau vasarą jais mėgautis vis vien nepradėta.

Daug vitaminų ir mikroelementų
Austrės pasižymi organizmui naudingomis medžiagomis ir maistinėmis savybėmis. Jas galima valgyti termiškai neapdorotas. Taip išsaugomi visi vitaminai ir naudingi mikroelementai.
Austrėse yra cinko, geležies, magnio, vario, kalcio, natrio, jodo, fluoro, fosforo, gliukozės ir vitaminų А, В1, В2, В6, С, РР, В12.

Baltymų šaltinis, dietinis produktas
Be to, austrėse, šimte jų gramų, yra  8,6 g baltymų, 4 g angliavandenių ir vos  2 gramai riebalų, ir tai  sudaro tik 60-70 kalorijų.

Afrodiziakas
Manoma, kad ypatingos amino rūgštys ir rekordinis cinko kiekis austrėse skatina meilės hormonų sintezę, todėl jos nuo senovės laikomos puikiu afrodiziaku, prisiminkime Kazanovą.

Pajuskite tikrąjį šviežių austrių skonį ir jų ragavimo malonumą!
Staliukų rezervavimas restorane: +370 686 00488

Daugiau informacijos: http://www.esse.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną