„Storchen“ restorane maistas ruošiamas su motinų pienu (įdomybės)

„Storchen“ restorane maistas ruošiamas su motinų pienu (įdomybės)

Šveicarijoje veikiančio „Storchen“ restorano savininkas įtraukė į savo įstaigos meniu specialių vietinių patiekalų, gaminamų su motinų pienu.

„Mes visi juo buvome maitinami, tad kodėl neturėtume jo vartoti ir dabar?“ – klausia Hansas Locheris, žinomiausio ir keisčiausio Šveicarijos restorano savininkas.

Ponas Locheris patraukė spaudos dėmesį, kai laikraščiuose pasirodė skelbimai, ieškantys motinų, kurios parduotų savo pieną. Hansas prisipažino: „Pirmiausiai aš pats pradėjau eksperimentuoti su šiuo pienu, kai mano žmona pagimdė mūsų dukrą. Su motinų pienu įmanoma paruošti įspūdingų valgių. Vis dėlto tokį pieną visada reikia gerai išmaišyti su plakta grietinėle, kad išsilaikytų pieno struktūra.

Maisto kokybę tikrinančios Šveicarijos įstaigos tikrai nežinojo ką daryti, kai susidūrė su aiškia „skyle“ įstatymuose, mat nėra jokių įstatymų, kurie draustų ar reguliuotų motinų pieno naudojimą maisto gamyboje. Šiuo metu dar nėra aišku, ar Hanso Locherio restoranas bus uždarytas, nes pažeidimų nerasta.

„Žmogus, kaip pieno produkto gamintojas, nėra įtrauktas į jokius įstatymus. Jis nepriklauso gyvūnams, iš kurių leidžiama gauti pieną. Tačiau nėra įtrauktas ir į sąrašą gyvūnų, iš kurių draudžiama gauti pieną, kaip, pavyzdžiui, beždžionės“, – aiškina Rolfas Eteris, dirbantis Ciūricho maisto kontrolės laboratorijoje.

Skirmantė Gough
Šaltinis: www.telegraph.co.uk
Nuotrauka: www.tighthead.co.uk 
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną