Stipriausią pasaulyje alų pagamino olandas (įdomu)

Stipriausią pasaulyje alų pagamino olandas (įdomu)

Lietuviai mėgsta alų, tačiau neužsikrėtė mintimi pagaminti stipriausią gėrimą, pavyzdžiui pusantro karto stipresnį už degtinę. Taip taip, perkaitėtė teisingai ir nuo šiol tai tapo realybe.  Paragauti 60 proc. alkoholio tūrio alaus galite nuvykę į Olandiją, kadangi šį stipriausią pasaulyje alų neseniai pagamino vienas šios šalies aludaris...

„Jis geriamas ne kaip alus, o kaip kokteilis – iš gražios viskio ar konjako taurės“, – Olandijos naujienų agentūrai ANP teigė aludaris Janas Nijboeris.

Alaus butelis - 35 eurai

Naujojo alaus galima įsigyti J. nijboerio aludėje „'t Koelschip“ (liet.„Atšalęs laivas“). Už 0,3 litro alaus butelį teks sumokėti 35 eurus. Kaina išties nemaža, tačiau tikriems alaus mėgėjams ar kolekcionieriams tai neturėtų būti kliūtis - juk smalsumas nugali. Ne vienam knieti paragauti ir sužinoti, koks gi šio alaus skonis.

Varžybos tarp olandų ir škotų

Kaip tvirtino J. Nijboeris, naują alaus rūšį jis sukūrė nenorėdamas atsilikti nuo škotų įmonių, kurios taip pat plėtė alaus stiprumo ribas.

Pireš tai olando pasiektą rekordą – alų, kurio alkoholio koncentracija siekė 45 proc., pagerino škotai, kurie pagamino 55 proc. alkoholio tūrio alų, kuris pavadintas „The End of History“,  (liet. „Istorijos pabaiga“). Liepos mėnesį jį paskelbė sukūrusi maža aludė „BrewDog“. Pagaminta tik 12 tokio alaus butelių, kiekvienas jų įdėtas į gyvūno iškamšos vidų ir parduotas už mažiausiai 500 svarų.

Šių metų vasarį ta pati aludė pagamino degtinės stiprumo alų, skambiu pavadinimu „Sink the Bismarck“ (liet. „Paskandink Bismarką“)  - jo galima buvo įsigyti internetu, užėjus į alaus daryklos svetainę. 330 ml butelio kaina siekė 40 svarų. 

Kaip tvirtina J. Nijboeris, tai tapo varžybomis, tačiau to nevertėtų vertinti rimtai. Belieka spėlioti, ar kam nors pavyks pagaminti dar stipresnį alų?

Elena Germanovič
Šaltinis: news.yahoo.com; telegraph.co.uk
Nuotrauka: corbis.com
MENIU. LT informacija

2010 08 01

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną