Stilistė Viktorija Šaulytė: apie prie kavos gimstančius projektus

Stilistė Viktorija Šaulytė: apie prie kavos gimstančius projektus

Stilistė, tinklaraštininkė, aktorė, renginių ir laidų vedėja – tai tik dalis veiklų, apibūdinančių Viktoriją Šaulytę. Įvairiuose projektuose besisukanti mergina, rodos, visada kupina energijos ir pasipuošusi šypsena. Iš kur tiek entuziazmo? Viktorijos teigimu, daugiausiai įkvėpimo ji pasisemia iš kavos puodelio, kiekvieną dieną padedančio atsimerkti tam, kad vis daugiau pamatytų ir išjaustų.

Kavos puodelis – naujų projektų pradžia

 „Kai norim su kažkuo aptarti reikalus, sakom – einam kavos. Turbūt prie kavos puodelio gimsta daugiausiai istorijų, o mano atveju – ir projektų,“ – savo santykį su kava aiškina Viktorija. Tinklaraštininkės meilę kavai puikiai atspindi ir jos naujasis projektas – pokalbių laida „Vieno kavos puodelio istorija“.

„Laidos metu kalbinu moteris, kurios savo energija verčia kalnus: kuria, daro, klysta, keičia ir nebijo! Noriu dalintis jų dienos rutinomis bei ritualais, kad žiūrovai galėtų bent maža dalelyte spirti sau į užpakalį, o gal atrasti save ir padėkoti sau už tai, kiek jau daug yra padarę,“ – apie savo naująją laidą pasakoja V. Šaulytė.

Gyvenime išsiblaškiusi, darbuose – tiksli

Filmavimaisi serialuose, televizijos laidose, tinklaraščio rašymas, darbas su socialiniais tinklais, stilistės veikla, laidų vedimas, fotosesijos – veiklos, reikalaujančios išmokti tvarkytis su savo laiku. Besiskundžiantiems laiko stoka Viktorija pataria mažiau sakyti ar rašyti, kaip nespėja, o daugiau daryti ir tiesiog spėti: „Gyvenime esu gana išsiblaškiusi, bet dirbant esu tiksli, todėl, kai viską susidėlioji ir pakankamai nori, tai ir padarai“.

Susitvarkyti su tiek veiklų – nelengva, tačiau tinklaraštininkės teigimu, svarbiausia pačiam kontroliuoti savo energiją. „Kaip paskirstysim savo mintis, fizinį judėjimą, maistą, mokymąsi bei dvasinį tobulėjimą yra kiekvieno iš mūsų valioje. Jei stengiuosi palaikyti balansą visuose šiuose dalykuose, energijos neiššvaistau (to dar tik mokausi) ir šypsena vis dažniau nedingsta nuo veido,“ – savo geros nuotaikos ir energijos paslaptį atskleidė mergina.

Svarbiausia – ko reikalauja organizmas

Viktorija neslepia, jog buvo momentų, kada dėl didelio gyvenimo tempo nukentėjo ir mityba, tinklaraštininkė buvo pradėjusi „valgyti tik kavą“, kas, natūralu, pridarė bėdų, todėl šiandien mergina stebi savo pietų ir vakarienės laikus, klausosi, ko nori organizmas: „Esu jausmo žmogus, todėl ir mano mityba yra iš jausmo. Jaučiu kada nepersivalgyti, ko mano organizmas nepriima, o nuo ko džiūgauja. Kalbant apie produktus, jau daugiau nei pusę metų nevalgau mėsos, bet tik todėl, kad dabar jaučiu, jog jos man nereikia“.

Namuose mergina gamina retai, tačiau tikina, jog tai daryti stengiasi vis dažniau. „Ypatingai namuose mėgstu kepti pyragus bei keksiukus. Mano mama yra namų gamybos saldumynų profesionalė, tikriausiai ta gyslelė neapleidžia ir manęs, tik aš dar pradedančioji,“ – šypsosi Viktorija. Šiandien merginos ritualai paprasti: „Ryte, 30min. prieš valgį, žolinis mišinys „Ponas baubas“ ir stiklinė vandens.  Tuomet mano mylimiausias dienos maistas – pusryčiai (ne visada namuose) ir pirmasis kavos puodelis. O tada jau pirmyn!”

Renkantis kavinę – svarbiausia sentimentai

Stilistė Viktorija Šaulytė kavinėse dažniausiai pietauja. „Man svarbu maisto įvairovė bei atmosfera. Jei jausiu, kad toje vietoje gera ir yra, ką pasirinkti, tada ten tikrai sugrįšiu. Kalbant apie vakarienes su sužadėtiniu Juliumi ar draugais, esu sentimentali – man norisi ten, kur buvo daug juoko ir pokalbių,“ – sako tinklaraštininkė ir mūsų skaitytojams rekomenduoja 3 savo mėgstamiausias vietas Vilniuje, kuriose gera, skanu ir yra prisiminimų:

Cafe Montmartre – Viktoriją čia labiausiai žavi pusryčiai;
Belgai – vieta, kurioje tinklaraštininkė susižavėjo midijomis;
Prancūzai – restoranas, kurį mergina išskiria dėl išskirtinės skonių paletės ir sentimentų.

Receptas: Šokoladainis su rududu ir žemės riešutų sviestu

Socialiniuose tinkluose Viktorija žinoma „sokoladass“ slapyvardžiu, todėl nenuostabu, jog ir receptas, kuriuo pasidalino – velniškai saldus, todėl dėmesio smaližiams – Viktorijos Šaulytės mėgstamiausias šokoladainis su rududu ir žemės riešutų sviestu.

Reikės:
200g. juodojo šokolado;
250g. sviesto;
3 kiaušinių;
200g. cukraus;
150g. miltų;
2 šauktų kakavos;|
1 žiubsnelio druskos;
1-2 šaukštelių kepimo miltelių;
100g. rududu;
100g. riešutų sviesto.

Gaminimo eiga:
1. Susmulkintą šokoladą ir gabaliukais pjaustytą sviestą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Nukelti nuo ugnies.
2. Dubenyje kiaušinius lengvai suplakti su cukrumi. Greitai maišant supilti kiaušinių masę į šokoladą
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava ir druska. Supilti į šokoladinę masę.
4. Kepimo formą iškloti glamžytu kepimo popieriumi. Supilti tešlą, išlyginti paviršių ir ant viršaus išdėlioti karamelę bei žemės riešutų sviestą, truputį įspausti į vidų, kad panertų į tešlą.
5. Kepti apie pusvalandį iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Nepamirškite pridėti meilės ir skanaus!

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną