“Spritz” sviestiniai sausainiai

“Spritz” sviestiniai sausainiai

INGREDIENTA (dviem skardoms sausainių)

226 g minkštos sviesto
133 g cukraus
1 kiaušinio (kambario temperatūros)
2 a.š. vanilės ekstrakto
337 g miltų
1/2 a.š. druskos

GAMINIMO BŪDAS (25 MIN)

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Berkite miltus su druska ir pradėkite minkyti tešlą. Tešlą dėkite į konditerinį sausainiams spausti skirtą švirkštą ir darykite sausainius ant silikoninio padėklo. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 min arba kol krašteliai paruduos.

Pastabos:

  • visada juos darau su specialiu švirkštu sausainiams spausti, bet jei tokio neturite, palaikykite tešlą šaldytuve, o paskui kočiokite ir spauskite norimos formos sausainius.

Privalumai: paprasta, skanu ir greita, galima užšaldyti (tiek tešlą, tiek suformuotus sausainius, tiek jau iškepusius).

Recepto autorė: https://virtuvezaliems.wordpress.com/

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną