Spindinčiam įdegiui – vaisiai ir daržovės

Spindinčiam įdegiui – vaisiai ir daržovės

Vasara – atostogų metas, kai daugiau laiko praleidžiame gamtoje ir prie vandens, lepinamės kaitriais saulės spinduliais. Norint įdegiu džiaugtis dar ilgai pasibaigus poilsio dienoms, mokslininkai pataria valgyti daugiau vaisių ir daržovių... bent mėnesį laiko.

Atsigręžiant į įdegio istoriją ir madą – net kelis šimtmečius Europoje aukštuomenės atstovai stengėsi išlaikyti kuo baltesnę odą, mat įdegis asocijavosi su žmonėmis, kurie dirba lauke. Tik XX amžiuje šis požiūris pasikeitė. Įdegis tapo tapo sveikos ir patrauklios išvaizdos požymiu.

Anot britų mokslininkų, daržovės skatina sveiką, spindintį ir auksinį įdegį. Mokslininkas iš Bristolio universiteto, Ian Stephen, tyrė beta karotino, esančio žaliose ir oranžinėse vaisiuose bei daržovėse, poveikį odos atspalviui. Mokslininkas atrado, kad gražaus įdegio paslaptis slypi melanine ir karotinoiduose – 600 rūšių pigmentų, esančių augaluose. Melanino kiekis priklauso nuo UV spindulių poveikio, tuo tarpu karotinoidų organizmas gauna su vaisiais ir daržovėmis. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad žmonėms patrauklesnis yra geltonas įdegis, kurį užtikrina vaisių ir daržovių vartojimas, tokių kaip abrikosai, paprikos, morkos, špinatai. Pastarieji suteikia odai gražaus atspalvio, todėl siekiant gražiai įdegti, reikėtų praturtinti mitybą daržovėmis ir vaisiais penkis kartus dienoje, bent mėnesiui laiko.

Ką valgyti norint gražiai įdegti?>>

Elena Germanovič
Šaltinis: telegraph.co.uk
Nuotrauka: inmagine.com
MENIU.LT informacija

2010 06 27

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną