Spagečiai sūrio padaže

Spagečiai sūrio padaže

INGREDIENTAI (2- 3 porcijos)
spageti makaronų (250 g)
mėgstamo sūrio (50-60 g)
neriebios grietinėlės (80 g)
kiaušinių (3 trynių ir vieno baltymo)
kumpio (70 g)
česnako (2 skiltelių)
bazilikų, raudonėlių, petražolių
šaukšto aliejaus ir žiupsnelio druskos

GAMINIMO BŪDAS (10 MIN)

Užkaičiame vandenį makaronams, įberiame druskos ir įpilame šaukštą aliejaus. Vandeniui užvirus sudedame makaronus ir verdame ne daugiau kaip 10 minučių.
Kol makaronai verda supjaustome kumpį mažais plonais kvadratėliais (galima kumpio dėti daugiau, jeigu jis pirktinis, naminio tiek užtenka, nes jis sūrus).
Į atskirą indą įmušame 1 kiaušinį ir dar 2 trynius (kai kas deda tik trynius), įtarkuojame sūrį, įpilame grietinėlę, įberiame prieskonių (tik druskos nereikia), viską išplakame ir paliekame laukti savo eilės.
Šiek tiek pakepiname kumpį (man aliejaus neprireikė, bet jeigu kumpis be jokio riebaliuko, gali ir prireikti). Kai kumpis apkepa, dedame sukapotą česnaką ir dar kiek pakepiname ant labai silpnos ugnies arba net išjungus karštį. Česnakas turi tapti gelsvas, o ne rudas :)
Makaronus nukošiame, dedame kumpį, pilame padažo miksą ir viską greitai maišome. Sūris išsilydo, viskas tampa vientisa ir gražu :)
Visas patiekalo gaminimas trunka apie 10 min. (neskaitant vandens užvirimo), suktis reikia greitai. Jeigu makaronai jau išvirę, o padažo darbai dar nebaigti, nieko tokio - pasilikite atskirai šiek tiek karšto skysčio nuo makaronų, jis "sušildys" kiek pravėsusius spagečius ir padažas gausis toks, kaip turi būti :) Tas vandenukas pravers ir jei padažas netyčia išėjo per tirštas.

Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/ ; http://noriuvalgyti.blogspot.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną