Sostinėje – antrasis „Irmanto sriubų“ restoranas (Vilnius)

Sostinėje – antrasis „Irmanto sriubų“ restoranas (Vilnius)

Gegužės pabaigoje sostinės „Gedimino 9“ prekybos centro lankytojai buvo maloniai nustebinti – antrame aukšte atsidarė jau antrasis Vilniuje „Irmanto sriubų“ restoranas. Irmanto verslo idėja, kuri tapo realybe visiems puikiai žinoma iš TV laidos, o dabar jauno vyro pavyzdžiu nusprendė pasekti ir jo pusbrolis. Naujo restorano savininkai – bendram tikslui suvieniję jėgas du veržlūs, kūrybingi bei verslūs jaunuoliai – Linas Jablonskas ir Tadas Mažeikis. Vaikinai nuo seno svajojo atidaryti nuosavą įstaigą, darbavosi užsienio bei Lietuvos kavinėse, o įgiję reikiamos patirties patys ėmėsi šio nelengvo verslo: „Įkūrėme įmonę bei veikiantį restoraną vos per 35 dienas. Tai rekordinis laikas, teko paplušėti, tačiau esame patenkinti rezultatu, nors vis dar reikia sudėlioti kai kuriuos akcentus.“

Pusiau atviras restoranas

Jis nėra didelis, jame 48 vietos. Interjerą kūrė žinomas dizaineris Algirdas Orentas, kurio kūrybos vaisiai – ne viena sėkmingai veikianti kavinė. Linas ir Tadas turėjo viziją, o A.Orentas ją puikiai įgyvendino. Nestandartinių išmatavimų barą, kėdes rinko patys vaikinai. Šviestuvai puošti „Irmanto sriubų“ logotipu, ant sienų kabo apetitą žadinančios sriubų ir kitų patiekalų nuotraukos.

Linas tikina, jog dienos pietų metu žmonės kartais neberanda vietų kur prisėsti, todėl pietūs ruošiami ir išsinešimui. Virtuvės tipas mišrus, ruošiamos sriubos pagal skirtingų pasaulio šalių receptus. Kiekvieną dieną siūlomos keturios skirtingos – vegetariška, žuvienė, jautienos   bei kreminė sriubos.Nors atrodytų, kad sriubos turėtų pabosti – taip nėra, kadangi kiekvieną dieną jos ruošiamos pagal skirtingą receptą. Restorane taip pat siūloma paragauti salotų ar lietinių, o taip pat   krosnyje kepamų omletų. Restorane maža sriubų porcija kainuoja 9 Lt, didelė – 13 Lt, salotos – 12 Lt, omletai – 10 Lt. Pasak vaikinų porcijos yra gana didelės ir jų pakanka pasistiprinti, mažesnę sriubos porciją užsisako dailiosios lyties atstovės, o vyrai žinomą – didesnę.

Išskirtinis dėmesys patiekalams bei aptarnavimui

Svečiai taip pat galės paragauti A&J desertų, o taip pat rinktis iš trijų pyragų, kurie kepami vietoje. Vaikinai teigia, jog didelis dėmesys skiriamas patiekalų bei gėrimų kokybei, o taip pat aptarnavimui, kurį pagyrė ne vienas svečias. Produktai perkami kiekvieną dieną, o daržoves restoranui tiekia ūkininkai. Kavos kokybe rūpinasi „Šviežia kava“, o įsigytas kavos aparatas vienas kokybiškiausių pasaulyje. Maistas taip pat pristatomas į ofisus ar namu nemokamai Gedimino prospekte, o kitur vežamas nemokamai esant didesniems užsakymams.

Ne už ilgo atsidarys ir lauko kavinė, kurioje bus apie 100 vietų. Čia planuojama rengti gyvos muzikos garso koncertus. Tadas tikisi, jog ši puikiai geografiškai išsidėsčiusi vieta taps susitikimų bei žmonių susirinkimo vieta, kur dienos metu galima bus pavalgyti, o vakare taip pat užsisakyti vyno bei užkandžių. Planuojama rengti ir vyno degustacijas, kurių metu vynų žinovas patars kokio vyno paragauti bei apie jį papasakos.

„Irmanto sriubos“ taip pat maitins „Be2gether“ muzikos ir meno festivalio, Joninių, rengiamų Kernavėje bei „Jūros šventės“ Klaipėdoje, išalkusius lankytojus. Jaunieji verslininkai teigia, jog šeimos verslas turi daug privalumų – vienas iš jų darbas su patikimais žmonėmis. Restorane taip pat pluša Lino bei Tado antrosios pusės.

Daugiau apie restoraną>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Irmanto sriubų“ archyvo
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną