Šokoladas mažina infarkto riziką

Šokoladas mažina infarkto riziką

Švedų mokslininkai nustatė, jog šokoladas naudingas žmonėms, išgyvenusiems infarktą. Tiems, kurie šokoladu mėgaujasi du ar daugiau kartų per savaitę, rizika mirti nuo širdies ligų sumažėja maždaug tris kartus.

„Jei jūs neturite viršsvorio ir nesergate diabetu, šokolado atsisakyti nesiūlyčiau”, - kalbėjo tyrimui vadovavęs Karolinos universiteto specialistas Imre Yanchki.

Gauti rezultatai bus publikuojami rugsėjį. Pats tyrimas vyko Stokholme ir jame dalyvavo 1169, infarktą išgyvenusių žmonių. Dalyvių medikai klausinėjo apie gyvenimo būdą bei mitybos įpročius. Mokslininkai taip pat konstatuoja, jog šokoladas teigiamai įtakoja vyresnio amžiaus vyrų bei moterų mirtingumo riziką. Šis produktas efektyviai jį mažina.

Pasak jų, kuo mažesnis suvalgomo šokolado kiekis, tuo silpniau organizmas apsaugotas nuo kardio susirgimų, įtakojančių mirtį. Be to, kaip pabrėžė Imre Yancki, saldumynai nėra gyvenimo eliksyras bei panacėja nuo visų ligų. Teigiamus efektus mokslininkai aptiko tik šokolade.

Tyrimui vadovavęs vyras tvirtina, jog būtina atlikti dar daug papildomų tyrimų, kad tiksliai išsiaiškinti šokolado poveikį organizmui. Ekspertų nuomone esminis vaidmuo atiteko kakavai, kurioje gausu antioksidantų bei naudingų medžiagų, kurios taip reikalingos organizmui.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: ami-tass.ru
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną