Smaližiams

Skanus ir paprastas šokoladinis tortas
(8 žmonėms)
Jums reikės: 250 g juodojo, gabalėliais sulaužyto konditerinio šokolado, 175 g nesūdyto sviesto, 6 kiaušinių, 200 g cukraus pudros, 30 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais (tikrai tik 30 gramų, tai yra vienas labai kupinas šaukštas), 1 šaukštelio cukraus pudros, 200 ml grietinėlės.

Gaminkime. Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Tada pasiruošiame 23 cm kepimo formą uždaromu šonu. Ištepame riebalais. Prikaistuvyje, kaitinant ant mažos ugnies, ištirpiname šokoladą su sviestu, gerai išmaišome. Plakikliu iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus, po truputį barstant 60 g cukraus pudros. Kitame inde su plakikliu išsukame (apie 5 min.) trynius ir likusią cukraus pudrą, kol tryniai sutirštės. Į trynių masę pilame su sviestu ištirpintą šokoladą, gerai išmaišome. Į bendrą katilą suberiame miltus. Dar kartą gerai išmaišome. Tada iš lėto įmaišome išplaktus baltymus. Gautą masę „apgyvendiname“ kepimo formoje. Išlyginame paviršių. Kepame 30-35 minutes. Tortą atvėsiname ir išimame iš formos. Neišsigąskite, tortas vėsdamas truputį susmegs, o paviršius suskilinės. Dedame į gražią lėkštę, paviršių apibarstome cukraus pudra. Viduriuką galima papuošti šokolado drožlėmis, o kraštus – grietinėle.

Varškės ir baltojo šokolado skanėstas
Pagrindui: 1 stiklinė maltų lazdyno riešutų, 1 stiklinė maltų sausainių, 1/3 stiklinės tirpinto sviesto.
Įdarui: 250 g neriebios varškės, 1 stiklinė grietinės, 1/3 stiklinės cukraus, 120 g tirpinto baltojo šokolado, 3 šaukšteliai vyšnių likerio, 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos (išbrinkintos 1/3 st. vandens), pusė stiklinės riebios grietinėlės.

Pasiruošiame formą: dugną ir šonus išklojame kepimo popieriumi. Tada sumaišome sausainius, riešutus ir sviestą. Gautą masę dedame į formą ir labai gerai ant dugno suspaudžiame. Dedame į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.
Plakikliu išplakame varškę, grietinę ir cukrų. Pakaitiname želatiną, kol visiškai ištirps. Ataušus supilame į varškės masę kartu su šokoladu. Supilame likerį, viską gerai išplakame. Grietinėlę plakame atskirai iki purumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Supilame ant paruošto sausainių pagrindo. Šaldytuve laikome ne trumpiau nei 3 valandas. Beje, stiklinė turėtų būti maždaug 240 ml talpos.

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: www.eda-server.ru
Nuotraukos: www.flickr.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną