Skelbiama gurmaniško turo per Lietuvą „25“ pradžia

Skelbiama gurmaniško turo per Lietuvą „25“ pradžia

Jo patiekalų ragavo net pats Seras Eltonas Johnas - vienas garsiausių virtuvės šefų Ruslanas Bolgovas iki šiol pamena visas menkiausias detales, ko pageidavo vienas garsiausių pasaulio dainininkų. Per dvidešimt penkerius darbo metus virtuvės šefas metus Ruslanas Bolgovas yra įvertintas ne tik Lietuvoje tarp pirmaujančių įmonių ir pačių žinomiausių žmonių, bet ir tarp pasaulinio lygio garsenybių. Išskirtinį meniu jis kūrė ir Eltonui Johnui bei Rodžeriui Mūrui. Tačiau šiandien garsus virtuvės šefas savo kulinariniais atradimais nori nustebinti didšiausius Lietuvos miestus. Jau sausio mėnesį startuos gerai Lietuvoje žinomo virtuvės šefo Ruslano Bolgovo gurmaniškas turas per Lietuvą, truksiantis ištisus metus. Turo pavadinimas „25“ pasirinktas neatsitiktinai: 25 – tiek metų Ruslanas save realizuoja profesionalioje virtuvėje, stebindamas savo kūryba kitus.

„Kiekviena detalė, kiekviena smulkmena bus apgalvota itin kruopščiai, pradedant kokių raštų indai bus parinkti vakarienei, kokie bus atrinkti aukščiausios kokybės ingredientai patiekalams, baigiant muzika, kuri skambės vakaro metu, kad kiekvienas atėjęs pasijustų pakylėtas“ – pasakojo garsus virtuvės šefas ir pažadėjo kiekviename mieste sukurti įspūdingą šventę.

Gurmaniškas turas keliaus per visą Lietuvą: Kauna, Anykščius, Marijampolę, Panevėžį, Druskininkus, Šiaulius, Palangą, Trakus, Klaipėdą, o turą vainikuos grandiozinis gurmaniškas renginys Vilniuje. Intrigą norintis išlaikyti virtuvės šefas visų renginio detalių neatskleidžia, bet užsimena, jog po viso turo bus išleista autorinė knyga „25“, kurioje bus aprašyti geriausi viso turo patiekalai.
„Kiekvienas renginys man yra labai svarbus – nes per visus 25-erius metus susipažinau su gausybę skirtingų žmonių, kuriems noriu padėkoti, su kuriais noriu susitikti, pabendrauti ir pasidalinti prisiminimais. Todėl kiekviename mieste bus ne tik smagu atskleisti kulinarinį paveldą, bet ir neformaliai pabendrauti su visais susirinkusiais“ – pasakojo R. Bolgovas.
Iš mažo Lietuvos miestelio – Visagino – kilęs virtuvės šefas gurmaniškame ture taip pat pasidalins savo istorija kelyje į pripažinimą. Tačiau šiandien Ruslanui svarbiausia ne tik pripažinimas iš garsių žmonių, tarptautiniuose konkursuose iškovoti medaliai, bet paprastas ir nuoširdus „ačiū“.
„Man svarbiausia – santykis su klientais. Esu kviečiamas sudaryti meniu populiariausiems restoranams, bet geriausias įvertinimas man – žodis „ačiū“ iš paprastų lankytojų, kurie įvertinę patiekalo skonį, ateina į virtuvę ir reikalauja ...patiekalo šefo tam, kad nusilenktų skoniui.“ – akimirkomis dalinasi R. Bolgovas.
Mėgstantis kurti paslaptį lėkštėje virtuvės šefas atkreipė dėmesį ir į įspūdingą Lietuvos virtuvę bei vyrančius stereotipus, jog mūsų šalyje svečius galima nustebinti tik cepelinais. Nusprendė jog pats laikas sukurti meno kūrinius lėkštėje dvylikoje Lietuvos miestų.
„Matydamas, kokia turtinga ir įvairi yra Lietuvos virtuvė, noriu parodyti, kad mūsų nacionaliniai patiekalai gali suspindėti kitomis spalvomis.“ – intrigavo R. Bolgovas. Todėl sulaukęs nemažai kvietimų atvykti į įvairius mūsų šalies miestus ir matydamas, jog lietuviams vis labiau svarbu tampa išmokti gaminti įmantrius patiekalus, garsus virtuvės šefas nusprendė pristatyti visą gastro turą ir visa tai įprasminti kulinarinėje knygoje.
„Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas.“ – pabaigai užtvirtino Ruslanas Bolgovas ir patikino jau dabar laukiantis pirmųjų susitikimų visais, mylinčiais maistą.
Detalios datos ir tikslios turo vienos kiekviename mieste bus paskelbtos Ruslano Bolgovo Facebook paskyroje, tad sekite naujienas jau dabar: https://www.facebook.com/ruslan.bolgov.7 

 

 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną