Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Vasara pagal „Tores“: ragaujame naujų patiekalų, skaičiuojame bažnyčių bokštus (Vilnius)

2011-05-23
Paskelbk savo straipsnį

Įspūdinga Vilniaus panorama garsėjantis Užupio restoranas „Tores“ kviečia vasaroti. Įsitaisę erdvioje ir šiemet dar padidintoje lauko terasoje galėsite skaičiuoti bažnyčių bokštus, grožėtis Sereikiškių parku srūvančia Vilnia. Jei vaizdais nepasisotinsite, patiekalų ir gėrimų galėsite išsirinkti iš atnaujinto bei sumaniai suderinto „Tores“ meniu. „Mūsų kainos – labai demokratiškos“, - pabrėžė restorano direktorius Gediminas Vilūnas.

„Tores“ valgiaraštis atnaujintas pagal besikeičiančius mūsų svečių poreikius“, - sakė jau antrus metus restorane besidarbuojantis G.Vilųnas. Valgiaraštyje teisingai išbalansuota tarp vasariškai lengvų, gaivių patiekalų asortimento ir sočių, mėsiškų valgių bei užkandžių. Vasarai sukurtas naujas desertas. Kad ir ką užsisakytumėte, „Tores" porcijos didelės ir nuo stalo pakilsite sotūs.

Traškios, sultingos ir rožinės: kas?
Vasariška „Tores“ naujiena salotų skyriuje - patiekalai su krevetėmis. Siūloma rinktis salotų su tigrinėmis krevetėmis arba paragauti krevečių ir avokadų derinio. Valgiaraštyje lengvai išsirinksite iš populiariausių „Cezario“ salotų su kepta vištiena ar lašiša, graikiškų ar viliojančių gaivių meliono ir Parmos kumpio deriniu, restorane ruošiamas ir užkandis su mocarela. „Salotų, žalumynų šviežumu rūpinamsi ypač. Mūsų virtuvėje gaminamais padažais pagardiname ir sustipriname natūralių daržovių skonį, bet jo nenustelbiame“, - akcentavo G.Vilūnas.

Daugiau Žuvies
Šiltajam sezonui į valgiaraštį įtraukta daugiau žuvies patiekalų - atsirado keptas upėtakis šafrano padaže. „Šis patiekalas mūsų restorane - vienas mėgstamiausių, nors atsirado visiškai atsitiktinai, pagaminome jų vienoms restorane švęstoms vestuvėms, - meniu naujienas vardijo
G.Vilūnas. - Subtilesnės, lengvesnės mėsos mėgėjams siūlau paragauti triušio šlaunelės su keptomis daržovėmis, taip pat skaniai ruošiame ir įdomiai patiekiame anties krūtinėlės kepsnį - su kriaušėmis ir spanguolėmis įdarytu pyragaičiu bruknių padaže, su ryžiais“.

Tikra šventė gomuriui žadama kiaulienos mėgėjams! „Tores“ virtuvėje pradėti gaminti nauji kiaulienos patiekalai. „Nes lietuviai labai mėgsta šių mėsų ir užsisako jos visais metų laikais“, - sakė G.Vilūnas. „Tores“ restorano klasika - pipirinis jautienos didkepsnis. Karštą patiekalą iš daržovių išsirinks ir vegetarai.

Gyvenimo be saldumynų neįsivaizduojantiems smaguriams sukurtas naujas skanėstas - pradėtas gaminti tiramisu (patiekiamas taurėje) ir šokoladinis pyragas. Karštą vasaros dieną atgaivins sulčių ir ledų kokteiliai ar porcija ledų su braškėmis. Visą laiką populiariausias „Tores“ desertas - sūrio pyragas su braškėmis.

Užkandžiai prie vyno
„Pasikeitimų yra ir mūsų užkandžiuose - nuo šiol daugelis jų derinami prie vyno. Taip yra dėl visame mieste populiarėjančių vyninių ir išplėsto „Tores“ restorano vynų asortimento - turime naujų vynų iš Italijos, Graikijos, Vokietijos, Prancūzijos, JAV“, - sakė restorano direktorius.
Tarp užkandžių - vytintų mėsyčių, sūrio rinkiniai. Pageidaujantiems įmantriau - vytinto kumpio suktinukai, įdaryti parmezanu. „Stengiamės savo svečiams gerai žinomus ir atpažįstamus patiekalus patiekti įdomiau, - pasakojo G.Vilūnas. - Pavyzdžiui, silkės mėgėjus kviečiu paragauti silkės suktinukų, įdarytų parmezanu ir pagardintų kedro riešutais - labai įdomus skonis“.

Šaltibarščių aistruoliams
Nuo birželio „Tores“ atsiras lietuviškų patiekalų meniu. Jame rasite vasaros patiekalų lyderį - šaltibarščius, taip pat didžkukulius, silkę, bulvinius blynus su grietine ar lašiša ir kitus nacionalinės virtuvės patiekalus. „Lietuviškų valgių meniu vienodai populiarus ir tarp lietuvių, ir tarp į „Tores“ restoraną dėl įspūdingos panoramos ir gerų kainų plūstančių turistų“, - sakė G.Vilūnas.

Kad į restoraną sutilptų visi norintieji, šiemet išplėsta lauko terasa. „Tores“ viduje laukiami ieškantys malonios vėsos - visas restoranas taip pat išsiplėtė į terasos pusę. „Tores" išsiskiria unikalia romantiška atmosfera ir interjeru - kokio kito restorano viduje vietoje grindų rasite originalų akmeninį gatvės grindinį? Užupio respublikos dvasia persmelktas „Tores“ laukia savo lankytojų - gero maisto, gražių vaizdų ir originalaus interjero mėgėjų.

Daugiau informacijos www.tores.lt
Su „Laisvalaikio“ kortele 12 proc. nuolaida sąskaitai

Elena NIKONOVAITĖ
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
„Tores“ archyvo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija 2011 05 19

Daugiau apie restoraną Meniu.lt portale>>

2011 05 23