Šimtalapio kepimo pamoka „Senojoje kibininėje“

Šimtalapio kepimo pamoka „Senojoje kibininėje“

„Šimtalapis „ - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos” R. Chaleckas

Totoriai – gilią istoriją turinti tautinė bendrija. Nepaisant to, daugeliui Lietuvių ji atrodo gana egzotiška. Šimtalapis - tai tradicinis totorių kepinys iš mielinės tešlos lakštų, perteptų sviestiniu kremu, bei įdarytas razinomis su trintomis aguonomis, Lietuvoje žinomas nuo maždaug 600 metų, kai Vytautas Didysis atsivežė totorių karius, tarnavusius LDK kariuomenėje bei kunigaikščio rūmų apsaugoje.

„Mūsų troškimas – supažindinti žmones besidominčius lietuvių, totorių ir karaimų kulinarijos paveldo patiekalais, bei leisti Jiems ištrūkti iš kasdienybės ir patirti kažką naujo, ko galbūt niekur kitur neras.“ - apie kulinarines pamokėles pasakoja „Senosios kibininės“ komanda.

Parodomoji šimtalapio gaminimo pamokėlė:  

Norint iškepti tikrai gerą šimtalapį, sugaištama ne viena valanda, tačiau šio puikaus kepinio skonis tikrai to vertas. Užsukite į „Senąją kibininę“ ir mūsų virtuvės meistrės parodys kaip puikiai   įvaldžiusios jo paruošimo meną.

Kol šimtalapis keps, Jums pasiūlysime paragauti šio nuostabaus kepinio skonio su karšta garuojančia arbata. Pamokėlės kaina su šimtalapio degustacija 25 Lt vienam asmeniui. Mažiausia pamokėlės grupė nuo 10 asmenų. Trukmė- apie 1val.

Linkime akimis pamatyti, gomuriu pajusti, širdimi įsimylėti...

Smulkesnė info:
Tel: +370 528 55865; +370 659 08454;
www.kibinas.lt el.p. info@kibinas.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną