Šilutės šventėje išdalinta tūkstantis litrų žuvienės

Šilutės šventėje išdalinta tūkstantis litrų žuvienės

Šeštadienį Šilutės mažųjų laivų uoste įvykusiame trečiajame (pirmajame respublikiniame) žuvienės virimo čempionate dalyvavo ir dėl pagrindino prizo – čempiono žiedo varžėsi 26 virtuvės meistrų komandos iš visos Lietuvos.

Tądien Šilutės uoste buvo išvirta lygiai 1000 litrų įvairios sudėties ir skonių žuvienės, kuriai buvo sunaudota daugiau kaip 300 kg žuvies, taip pat apie 200 kg visokių daržovių, prieskonių ir kitokių specialių priedų.

Virėjų manymu, su tiek sriubos būtų galima pavaišinti kokius 3000 žmonių. Ne mažiau jų, matyt, ir buvo susirinkę į šią šventę…

Virėjų gaminį vertino iš aštuonių skirtingų profesijų žmonių sudaryta komisija. Pasak renginio sumanytojo Marijaus Budraičio, anksčiau nugalėtojus galėjo rinkti patys žuvienės ragautojai. Savo balsą jie atiduodavo į stiklainį įmesdami monetą, tačiau komandų nariai gudraudavo ir monetų nesigėdijo įmesti patys, tad šios minties nuspręsta atsisakyti.

Pirmą vietą komisija skyrė 18 – tu numeriu pažymėtai sriubai, kurią komisijos narys Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius savo vertinimo lape apibūdino dviem viską pasakančiais žodžiais: „Tikra žuvienė“.

Ją, kaip vėliau paaiškėjo, išvirė buvusio Šilutės r. savivaldybės tarybos nario Raimondo Plikšnio šeima, Rusnės saloje, prie Pakalnės upės, besiverčianti kaimo turizmu. Komandos vadovui rajono meras Virgilijus Pozingis įteikė žuvienės virimo čempiono žiedą.

Po apdovanojimo čempionas tikino, kad savo žuvienę virė iš karšių ir sterkų, pagardindamas ją daržovėmis ir prieskoniais. Kitas dvi prizines vietas užėmė taip pat šilutiškiai.

Nugalėtojų komandos šefui šiemet atiteko ypatingas prizas – unikalus rankų darbo žiedas su žalvariniu katiliuku, o jame matyti iš gintaro išlieta tarsi verdanti sriuba.

MENIU.LT informacija
Nuotrauka: Ieva Malaiškaitė
Šaltinis: Šilutės ETA žinios

2011 09 12

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną