Šiauliuose atidaromas gyvo alaus baras (Šiauliai)

Šiauliuose atidaromas gyvo alaus baras (Šiauliai)

Penktadienį Šiauliuose, Aušros alėjoje, atidaromas pirmasis gyvo alaus baras-krautuvėlė. Čia pirkėjai galės paragauti ir įsigyti išsinešti skirtingų rūšių pilstomo gyvo alaus ir tik iš natūralių pagamintos produktų naminės giros.

Krautuvėlės savininkė lietuviško kapitalo UAB „Aukštaitijos bravorai“ siekia sudaryti galimybę šiauliečiams gerti tik šviežią ir gyvą alų, tęsti šimtmečiais Lietuvoje gaminto ir vertinto alaus tradicijas ir ugdyti jo vartojimo kultūrą.

„Naujajame gyvo alaus bare laukiamas kiekvienas alaus mėgėjas. Gurmanai čia ras jau spėtų įvertinti gyvo alaus rūšių ir išbandyti naujų. Išskirtinai savo bare-krautuvėlėje pirkėjams siūlome tik gyvą, šviežią alų, pagamintą iš natūralių produktų – tyro vandens, salyklo ir apynių, nenaudojant jokių papildomų cheminių medžiagų“, - sako gyvo alaus krautuvėlių tinklo vadovas Domantas Vizbaras.

Pasak savininkų, pagrindinį krautuvėlės asortimentą sudarys aukštaitiškas gyvas alus, pagamintas mažuose Biržų, Pasvalio, Kupiškio, Panevėžio, Anykščių, Pakruojo bei Vilniaus bravoruose. Tai regionai, nuo seno puoselėjantys gilias aludarystės tradicijas.

Be „Aukštaitijos bravorų“ ir „Vilniaus alaus“, planuojama prekiauti įmonės „Davra“ gaminamu labai populiariu Vilniuje „Varniukų“ bei įžymios Pakruojo aludarės A.Udrienės gaminamu „Jovarų“ alumi.

Pastaruoju metu Lietuvoje populiarėja gyvas alus. Jį spėjo įvertinti šio gėrimo ekspertai ir mėgėjai. Todėl neatsitiktinai pagrindinį krautuvėlės asortimentą sudaro gyvas alus. Palyginti su pasterizuotu, jis turi gerokai daugiau gerųjų savybių. Alaus mėgėjai jau pripažino Panevėžio rajone Trakiškio kaime įsikūrusios Taruškų alaus daryklos pagamintą ir į 2 l stiklinius butelius supilstytą 5,5 % stiprumo „Kanapinio“ alų, kuris parodoje „EXPO Aukštaitija 2010“ pripažintas geriausia parodos preke.

Be alaus, čia bus galima įsigyti ir dvaro giros - subtilaus duonos kvapo tamsios lietuviškos giros, tinkamos norint atsigaivinti ir pasigardžiuoti. Gaminama be konservantų, nepasterizuota ir nefiltruota, ji išsaugo visas natūralias medžiagas ir nepakitusį skonį.

Gyvo alaus bare-krautuvėlėje siūlomas alus nėra pigesnis nei įprastose prekyvietėse, tačiau jo kokybė gerokai aukštesnė, o skonis geresnis. Krautuvėlėje pirkėjai galės alaus paragauti vietoje, gurkšnoti vieni ar su draugų kompanija arba parsinešti gyvo pilstomo alaus į namus. Krautuvėlėje-bare sumontuoti aukščiausios kokybės bei naujausių technologijų alaus pilstymo įrenginiai, kurie net pilant alų į tarą, neturi kontakto su oru. O tai leidžia alui ilgai išlikti šviežiam. Į stiklinius butelius supilstytas gyvas alus dar fermentuojasi ir gerina savo skonines savybes.

Gyvo alaus baro-krautuvėlės adresas Šiauliuose, Aušros alėja 41.

UAB „Aukštaitijos bravorai“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną