Seniausias pasaulio restoranas, kur indus plovė žymusis F. Goja

Seniausias pasaulio restoranas, kur indus plovė žymusis F. Goja

Ironiška, tačiau tipiškai ispanišką restoraną įkūrė prancūzas. Pirmasis jo pavadinimas buvo „Casa Botin“, o kiek vėliau, kuomet jį paveldėjo įkūrėjo sūnėnas, pavadinimas buvo pakeistas į „Sobrino de Botin“, išvertus į lietuvių kalbą, tai ir reiškia „Botino sūnėnas.“

Natūralu, kad tokia sena vieta yra apaugusi gandais ir legendomis – sakoma, kad čia indus plovęs net ir garsusis tapytojas Franciskas Goja. „Sobrino de Botin“ yra minimas daugelyje Ernesto Hemingvėjaus kūrinių, vyras tvirtino, kad tai jo mėgstamiausia vieta Madride, o viešėdamas Ispanijoje amerikietis stengdavo kuo dažniau vakarieniauti būtent čia. Šiame restorane vakarieniauti mėgsta ne tik daugybė turistų, bet ir patys vietiniai, vertinantys tradicinę virtuvę – vienas tokių vietinių yra ir Ispanijos karalius Chuanas Karlosas.

Gidai, visiškai pelnytai, sako, kad „Sobrino de Botin“ nėra tiesiog vieta pavalgyti – tai savotiškas muziejus, turintys daugybę autentiškų daiktų ir skrupulingai besilaikantis tradicijų, tiek maisto ruošime, tiek ir aptarnavime bei bendravime su klientais.

Kviečiame pasižvalgyti po seniausio restorano pasaulyje aplinką ir pamatyti tai, ką jie tiekia į stalą. Jūsų dėmesiui vaizdo siužetas bet nuotraukų galerija.


laikas_logo
Nuotrauka: gastronomiadescomplicada.blogspot.com

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną