Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Sapore D'Italia“ – tarsi maža Italija (Vilnius)

2008-07-02
Paskelbk savo straipsnį

Birželio 18 dieną, Pilies g. 4, Vilniuje, duris atvėrė nauja itališkų delikatesų krautuvė. Ši specializuota parduotuvėlė – tikras rojus gurmanams, nes kai kurie deriniai ir produktai iš tiesų stebina: tuno ir mandarinų pasta, 3 metus brandintas Parmigiano ir dar daug visko... Net galva apsisuka. Čia apsilankiusieji tikrai pajus nostalgiją Italijai.

„Sapore D'Italia“ italų kalboje reiškia „itališką dvasią“ arba „Italijos skonį“. Giedrė Kavaliauskaitė, krautuvėlės savininkė, pasakojo, kad klientai gauna trigubus potyrius: prisiminimus, susijusius su maistu, ragautu Italijoje, naujus patyrimus, o taip pat malonumą kurti – žmonės patys derina, komponuoja, atranda naują skonį.

„Krautuvės idėja brendo net 5 metus, o produktus atrinkinėjau net 3 metus. Viską auginau ir kūriau, nešiojau savyje tarsi kūdikį. Kiekvieną produktą atrinkau labai kruopščiai. Galima sakyti, kad tai mano hobis – esu gurmanė, todėl maistas man siejasi su malonumu, todėl valgau tik tai, kas man skanu. Kartu su vyru per ilguosius savaitgalius keliaudavome į Italiją, susiorganizuodavome tikras gastronomines keliones: lankėmės Michelline restoranuose, mažuose Italijos ūkiuose, betarpiškai bendravome su ūkių savininkais, jų šeimomis. Skaičiau daug enciklopedijų, atrinkau produktus atsižvelgdama į pasaulinius reitingus, pavyzdžiui, mūsų aliejai patenka į pasaulio TOP 10. Turime reto Castalmagno sūrio iš Pjemonto regiono. Jis gaminamas iš karvių, besiganančių kalnuose ir ėdančių Evax žolę, pieno, todėl šis sūris turi savotišką ir išskirtinį skonį“, – pasakoja parduotuvėlės savininkė.

„Kiekvienas produktas turi savo istoriją. Prisimindamas ūkio savininkus, draugišką jų būdą, valgai ir mėgaujiesi – kiekvienas produktas tarsi prisiminimas. Savo klientams taip pat dovanojame prisiminimus: kiekvienas, keliavęs po Italiją ir užsukęs į mūsų krautuvėlę, maloniai apsidžiaugia radęs tų delikatesų, kuriais mėgavosi Italijoje. Viską atrinkome ne pagal kainą, bet pagal kokybę – saulėje džiovinti Sicilijos pomidorai – patys skaniausi, tie, kas žino, tikrai įvertins. Teko perskaityti nemažai knygų. Visos kartu jos užimtų pusę kambario. Viskas tam, kad klientai gautų aukštos kokybės, labai skanius produktus, pavyzdžiui, makaronus su kviečių gemalais. Tai labai sveikas maistas, tinkantis ligoniams, vyresnio amžiaus žmonėms ir vaikams, jame gausu vitaminų bei maistingųjų medžiagų. Galėčiau vardinti be galo.“

Giedrė papasakojo ir apie italų verslo ypatumus. „Italijoje maži ūkiai, kuriuose gaminami įvairūs delikatesai, dažniausiai yra šeimos verslas. Tradicijos saugomos ir perduodamos iš kartos į kartą, o užmegzti verslo ryšiai išlaikomi ilgai. Italija – atradimų kraštas, kiekvienas regionas išskirtinis, turi kažką įdomaus, todėl mūsų krautuvėlė – tarsi maža Italija. Apsilankę rasite kumpių, sūrių, padažų, makaronų, prieskoninių žolelių, įvairių jūrų gėrybių, desertų ir daug kitokių skanumynų. Užsukite, Jūs visada laukiami. Visų sveriamų produktų duodame paragauti tam, kad žmogus nepirktų katės maiše“, – šmaikščiai pokalbį baigia Giedrė.

Daugiau apie „Sapore D'Italia“>>

Parengė Elena Germanovič
Elenos Germanovič nuotraukos
Meniu.lt informacija