Sandra Straukaitė: „Negaliu atsispirti marinuotiems „dalykėliams“

Sandra Straukaitė: „Negaliu atsispirti marinuotiems „dalykėliams“

Žinoma rūbų dizainerė, „Mados infekcijos“ festivalio mama vadinama Sandra Straukaitė kupina originalių idėjų. Jos kolekcijos dvelkia originalumu, novatoriškumu bei kūrybiškumu. Dalyvaujančią daugybėje mados renginių ne tik Lietuvoje, dizainerę sunku pagauti. Visgi viename renginyje pavyko ją sutikti bei trumpai pakalbinti apie mėgstamus ir nemėgstamus patiekalus, saldumynus, dietas ir vaišes.

Kokie Jūsų pusryčiai?
Negaliu gyventi be kavos. Ji man būtina, nes pakelia tonusą ir suteikia energijos. Jei yra šviežiai spaustų sulčių – idealu, bet deja, joms ne visad lieka laiko. Kiekvieną arba bent jau kas antrą rytą verdu avižinę košę. Įpratau prie jos, todėl jei nesuvalgau, organizmas tiesiog jos reikalauja. Ir skanu, ir sveika.

Sveikai maitinatės?
Valgau viską: ir mėsą, ir žuvį, neturiu jokių „fanaberijų“. Nemažai keliauju. Ko gero viena įsimintiniausių – Vietnamo virtuvė. Šios virtuvės valgiai gausiai gardinami įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, kurių čia, Lietuvoje, mes net nežinome. Vietnamo virtuvėje jų visa gausybė. Jomis gardinami makaronai, ryžiai, karšti patiekalai. Ypač skanios žalios žolelės. Jomis pagardinti makaronai, ryžių makaronai, ar ryžiai su krevetėmis įgauna nepakartojamą skonį. Lietuvoje jų labai trūksta. Mėgstu aštriau, stipriau, skoningiau.

Nemėgstamiausias Sandros patiekalas
Žalias svogūnas! Nevalgau jų, mano skrandis jų nevirškina. Galiu pakęsti keptus, virtus, marinuotus, bet žalių... Apskritai maistui esu tolerantiška, patinka ir papūdyti sūriai, ir vytintos mėsytės, ir pan. Tiesa, kartą teko ragauti japonų virtuvės patiekalo, kurio pagrindas buvo papūdyti kiaušiniai. Kvapas ir skonis buvo išties siaubingai nemalonūs. Tai, ko gero, buvo vienintelis atvejis, kai taip sunkiai teko „perlipti save“...

Apie dietas
Niekada jų nesilaikiau. Specialiai nevalgyt? O kam? Nori valgyti, ir valgai. Tiesą sakant, nemanau, kad dietos padeda. Jei organizmas reikalauja, kam jį kankinti? Geriau susireguliuoti mitybą, daugiau judėti ir pan. Juk maistas – vienas didžiausių gyvenimo malonumų!

Kuo vaišinate?
Vienas draugas italas išmokė gaminti pasakišką desertą. Visi, kas jo paragauja, būna labai sužavėti. Išduosiu receptą: pripjaustome šviežių abrikosų arba persikų, nulupame žievelę. Tada pridedame suplėšytų mėtų lapelių ir kedrų riešutų. Juos galima pakepinti. Užpilui reikia šviežiai išspaustų citrinos sulčių (jų reikia daugiau) ir medaus. Sumaišome, užpilame ir įdedame į šaldytuvą. Šaldytuve siūlau palaikyti kuo ilgiau. Stovėdami šaldytuve ingredientai įgauna nepakartojamai gaivų aromatą.

Lietuviškas maistas
Jį valgau labai retai. Gerai ir be jo. Atvažiavusius svečius stengiuosi nuvesti į prabangesnius, kokybiška virtuve galinčius pasigirti restoranus. Draugai vertina gardžiai paruoštus mėsos patiekalus.

Kur maitinatės?
Nors man patinka gaminti, į virtuvę užsuku retokai. Dažniau tenka valgyti restoranuose ir kavinėse, nes gaminti paprasčiausiai nelieka laiko.

Kam negalite atsispirti?..
Visokiems marinuotiems skanumėliams: pomidorams, agurkėliams, alyvuogėms, paprikoms, o jei jie dar ir aštrūs... Pasaka! Tai mano desertai, nes tų tikrųjų saldumynų nemėgstu.

Raminta Skripkaitė
Nuotraukos: http://zilinskas-g.blogspot.com; www.zmones24.lt
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną