Šalta pomidorų sriuba „Gazpacho“

Šalta pomidorų sriuba „Gazpacho“

Šiai sriubai geriausia naudoti kuo labiau prinokusius, sultingus pomidorus. Paprastai dedamas ir agurkas, raudona ar žalia paprikos, raudonas ar įprastas svogūnas. Įpilama šiek tiek raudonojo vyno acto. Aš jo neturėjau, tad naudojau šviežias citrinos sultis. Taip pat galite rasti šios sriubos variantų su keletą minučių vandenyje išmirkytomis batono riekelėmis. Šį variantą pabandysiu kitą kartą.
Kadangi mano pomidorai nebuvo itin sodraus skonio, tad jam paryškinti įdėjau šiek tiek cukraus. Naudojau ir šviežius bazilikus, nes jie visada kvepia vasara.

INGREDIENTAI
700 g sultingų pomidorų, stambiai supjaustytų
1 trumpavaisio didesnio agurko, nulupto, stambiai supjaustyto
1 raudonosios paprikos, stambiai supjaustytos
1 mažo raudono svogūno, supjaustyto
sauja šviežių bazilų
2 skiltelių česnako, stambiai supjaustytų
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. šviežios citrinos sulčių
1 arbat. š. cukraus
žiupsnelio jūros druskos, juodųjų pipirų

Papuošimui
skrudinto batono kubelių, agurko, pomidorų, paprikos gabaliukų

GAMINIMAS
1. Dideliame inde sumaišyti pomidorus, papriką, svogūną, agurką, bazilikus, česnako skilteles. Sutrinti trintuvu iki piurė.
2. Įpilti aliejaus, citrinos sulčių, pagardinti cukrumi, druska, pipirais.
3.Prieš patiekiant, porą valandų gerai atšaldyti. Galima įberti ledukų. Išpilstyti į stiklines ar dubenėlius. Papuošti su batono kubeliais, pomidoro, agurko, paprikos gabaliukais. Patiekti su paskrudintu, šiltu batonu.

 

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną