Ryškus, naudingas ir ko gero vertas himno... (II dalis)

Ryškus, naudingas ir ko gero vertas himno... (II dalis)

Moliūgų sėklos naudingos vyrų potencijai. Šios daržovės minkštimas labai švelnus, todėl laikomas vertingu dietiniu produktu ir rekomenduojamas kenčiantiems skrandžio ligas.

Mėgiamas pasakų kūrėjų ir čempionas tarp daržovių (I dalis)>>

* Troškinti moliūgai ir košė itin naudinga bei rekomenduojama padidėjus skrandžio rūgštingumui.

* Gydytojai ir dietologai trintus moliūgus įtraukia į sergančiųjų skrandžio opa ir dvylikapirštės žarnos pacientų racioną.

* Sūdyti moliūgai skatina tulžies išsiskyrimą, padeda esant lėtiniam vidurių užkietėjimui, stimuliuoja žarnyno peristaltiką.

* Gydomaisiais tikslais per dieną rekomenduojama suvalgyti 250-300 gramų trintų moliūgų prieš valgį, padalinus šį kiekį į tris dalis.

Kulinarai tiesiog alpsta dėl šio produkto. Ko tik neprigamina iš moliūgų! Verdamos sriubos, košės, tyrės, salotos, kisieliai, uogienės, sultys, kepami pyragai, sausainiai, blyneliai, kepti, troškinti ar virti moliūgai patiekiami kaip garnyras. Visus patiekalus net išvardinti sunku.

Kaip atskleisti skonį?

Vokiečių virėjai atskleidė paslaptį, kaip pabrėžti patiekalų iš moliūgų skonį. Pasirodo, tai visai paprasta. Suteikti patiekalams su šiuo produktu skonio padės teisingai parinktas vynas. Taigi, jei svečius ar šiaip namiškius nusprendėte nudžiuginti patiekalu su šia geltonąją daržove ir ją pateikiate kaip pagrindinį patiekalą, prie jo nepamirškite įpilti lengvo balto vaisių vyno.

* Jei moliūgus pagaminote kaip garnyrą, geriausiai tiks lengvas raudonas vynas.

* Keptas moliūgas puikiai dera su klasikiniais raudonais vynais, o marinuotas – su baltais, pusiau saldžiais vynais.

Naudingas, vertingas, sveikas ir skanus produktas, savo ryškia spalva skleidžia puikią nuotaiką - ko gero ir himną moliūgui būtų galima sukurti, už visą gėrį. Ir tai dar ne viskas! Lapkričio 1-oji, jaunimo tarpe - populiari persirengėlių šventė, kurioje moliūgas - pats svarbiausias šventės simbolis. Jį išpjausčius gaunamos išraiškingos kaukės, puošiamos namų palangės... Na, o jei ši šventė Jums svetima, imkite ir paprasčiausiai panaudokite ją pagal pradinę paskirtį - pasigaminkite ką nors skanaus: išsikepkite pyragą, burnoje tirpstančius blynelius ar kitus ne ką mažiau gardžius patiekalus ir pavaišinkite svečius.

Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: vegetables.net; healthy.com
Nuotraukos: corbis.com; www.cs.pitt
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną