Rudens valgiaraščio atnaujinimui skirtas renginys

Rudens valgiaraščio atnaujinimui skirtas renginys
2009 m. rugsėjo 20 d. LRVVKA sukvietė virėjus į renginį „Rudens valgiaraščio perliukai – nepelnytai pamirštos lietuviškos gėrybės“, kuris vyko Kaune, viešbutyje „Reval Hotel Neris“.

Sezoniniai produktai – šiuo metu viena didžiausių madų kulinarijos pasaulyje. Garsiausi pasaulio šefai pataria kiekvieną mėnesį keisti ar papildyti valgiaraštį, į jį įtraukiant būtent tuos produktus, kurie būdingi konkrečiam sezonui ir kurie tuo metu pasižymi geriausiomis skonio savybėmis ir didžiausiu maistingumu. Rudens valgiaraštį lengviausia sudaryti ir nuolat atnaujinti, panaudojant gausias lietuviškas rudens gėrybes. Renginio metu LRVVKA nariai demonstravo įdomias daržovių panaudojimo galimybes: Aldona Gečienė priminė retai naudojamą daržovę – gelteklę, pademonstravo keletą jos pagaminimo būdų, Darius Dabrovolskas atskleidė paslaptį, kaip iš įvairių daržovių, žolelių ir vaisių pasigaminti valgomą „popierių“, Vytautas Samavičius išradingai panaudojo moliūgą, Halina Višnevskaja iš daržovių gamino įmantrius banketinius patiekalus, o Janina Galubavičienė - namų gamybos ledus iš pomidorų, cukinijų ir kitų rudens gėrybių.

Renginio dalyviai džiaugėsi pasisėmę puikių idėjų rudens sezono valgiaraščiams skirtiems nebrangiems patiekalams.

LRVVKA informacija
Meniu.lt nuotraukos

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną