Rimas Šapauskas: „Kai gyveni mieste, visko gali nusipirkti“

Rimas Šapauskas: „Kai gyveni mieste, visko gali nusipirkti“

Žurnalisto, didžėjaus, pramogų verslo atstovo, „Dviračio šou“ šmaikštaujančio peliuko Mauzerio-Rimo Šapausko šaldytuve visad galima rasti kelių rūšių sūrio. Jis neabejingas graikų bei Viduržemio jūros regiono virtuvėms.

Kokia yra Jūsų mėgstama vieta, į kurią dažnai užsukate? Kuo ji Jus traukia?
„Zoe’s“, „Rene“ Vilniuje. Tiesiog patinka atmosfera.

Turite mažai laiko, o valgyt labai norite. Tepate sumuštinį, kepat kiaušinį, ar?..
Ir tas, ir tas. Dar verdu košes.

Ar domitės sveiku gyvenimo būdu. Taikote jį sau?
Sveikas gyvenimo būdas yra gerai tol, kol jis netampa liguistu arba tikra liga. Iš dalies derinu maistą, maitinuosi reguliariai.

Dažniau tenka valgyti namuose ar kavinėse/restoranuose?
Ir taip, ir taip. Dabar dažniau valgau namie, nes kavinėse neskanu ir brangu.

Ką randate svečiose šalyse, o Lietuvoje pasigendate?
Patinka graikų virtuvė ir viso Viduržemio jūros regiono virtuvės. Man Lietuvoje trūksta šviežios žuvies ir jūrų gėrybių.

Kuo vaišinate svečius?
Mocarela su pomidorais ir kitais užkandžiais. Kepu labai skanius vištienos sparnelius.

Ko Jūsų šaldytuve BŪTINAI turi būti?
Gero alyvų aliejaus ir kelių rūšių sūrio. Nors, kai gyveni mieste, visko gali nusipirkti.

Ką mėgstate gaminti?
„Gaspačio“ sriubą, graikiškas kaimiškas salotas, humusą. Receptus galite rasti internete. (žemiau pateikiamas receptas – aut. p.).

Pro kokių produktų lentynas parduotuvėje negalite ramiai praeiti?
Daržovių ir žuvies skyrius. Nuo pat vaikystės einant pro juos pradeda kilti apetitas.

Galėtumėte gyventi be mėsos?
Ne.

Ar esate tikras lietuvis? Ar dažnai maitinatės lietuviškais patiekalais?
Ne dažnai, bet valgau viską, išskyrus vėdarus. Kam kišti bulves ten, kur buvo š...

Ar į Jūsų skrandį papuola greitojo maisto?
Jau senokai ne, nes yra galimybių užsisakyti ko nors šviežio arba gryno.

Mokate valgyti su kiniškomis lazdelėmis?
Taip, moku.

Pusryčiams geriate kavą ar arbatą?
Kava pusryčiams, visą likusią dieną – arbata.

Kuo lepinate save?
Vynu.

Sriuba „Gaspačio“
(8 porcijos)
Šiai sriubai naudokite tik šviežias, geros kokybės daržoves.
6 prinokę pomidorai;
1 raudonasis svogūnas, susmulkintas;
1 agurkas;
1 raudona (arba žalia) paprika;
2 saliero stiebeliai, susmulkinti;
1-2 šaukštai susmulkintų šviežių petražolių;
2 šaukštai susmulkintų svogūnų laiškų;
1 skiltelė česnako, susmulkinta;
0,25 puodelio raudonojo vyno acto;
0,25 puodelio alyvų aliejaus;
2 šaukštai citrinos sulčių;
2 šaukšteliai cukraus;
4 puodeliai pomidorų sulčių;
1 šaukštelis „Vorčesterio“ padažo;
keli lašai „Tabasco“ padažo, druskos, pipirų.

Pomidorus nulupkite ir susmulkinkite. Agurką ir paprikas taip pat nulupkite ir, išėmę sėklas, susmulkinkite. Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą. Smulkinkite iki norimos konsistencijos. Sudėkite į nemetalinį indą, sandariai uždenkite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai, leiskite skoniams susimaišyti. Galima pagardinti grietine.

Kalbino Raminta Skripkaitė
Nuotraukos: www.culturelive.lt; www.caasamela.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną