Restorano „Esse“ virėjų komandos įspūdžiai iš Austrijos (I dalis)

Restorano „Esse“ virėjų komandos įspūdžiai iš Austrijos (I dalis)

Naujojoje vietoje rengiamo restorano „Esse“ savininkė Veronika Nevoina mano, kad daugiausia naujų idėjų, žinių bei patirties suteikia gastronominės kelionės ir stažuotės. Keliaujant po pasaulį, susipažįstame su kiekvienos šalies kultūra ir kulinarinėmis tradicijomis, pasisemiame įkvėpimo ir kūrybinės energijos. Todėl prieš atidarant restoraną naujojoje vietoje, Gedimino prospekte, buvo nutarta, kad „Esse“ virėjų komanda kartu su vyno specialistu leisis į kelionę po Austriją, aplankys žymius restoranus ir vyno ūkius. Taip pat buvo numatyta stažuotė Wohlmuth vyndarių šeimos vyno ūkyje, kuris restoranui „Esse“ tiekia puikų vyną. Šis ūkis garsėja ne tik vyndarystės, bet ir gastronominėmis tradicijomis, nes šiam ūkiui vadovaujantis Gerhardas Wohlmuth puikiai derina vyno ūkio ir restoranų verslą.

Restorano „Esse“ virtuvės šefė Kristina Zajankovska kartu su dviem virėjais bei vyno specialistu rugpjūčio pabaigoje lankėsi Austrijoje. Moteris pasakoja, kad pirmą kelionės dieną, rugpjūčio 24-ąją, jie apsilankė Vienoje vykusioje vyno šventėje, kuri suburia nemažai žmonių. Tai tikra austriška šventė, rengiama viename iš mikrorajonų, kuriame daugiausia gyvena vyndariai. Pagrindinė gatvė virto didžiule vynine: žmonės ragavo baltuosius 2007 metų vynus, vertino juos bei dalinosi patirtimi.

Apsilankius Wachau regione, didelį įspūdį padarė geriausias šiame regione restoranas – „Jamek“. Kristina pasakoja, jog vietas reikia rezervuoti iš anksto, t. y. prieš mėnesį. Restoranas priklauso vyndariui, todėl maistas ir vynas puikiai suderinti, restoranas dirba tik iki 16 val. Jis puikiai žinomas Austrijos sostinėje, garsėja gera virtuve ir vynu. Restoranas nutolęs 120 km nuo Vienos, todėl tai turtuolių iš sostinės pamėgta vieta: atsiveria puikūs vaizdai į vynuogynus. Gaunate trigubą malonumą – grožitės nuostabia gamta, aukštos kokybės puikiai paruoštu maistu bei geru vynu. Visa „Esse“ komanda apsilankė ir Schnelz vyno ūkio parduotuvėje, iš kurios taip pat atsiveria kerintys vaizdai į vynuogynus.

Vienas iš prabangiausių restoranų Vienoje yra „Plachutta“. Jis priklauso pačiam virtuvės šefui. Nuotaikinga „Esse“ delegacija apžiūrėjo ir virtuvę. Taip pat didelį įspūdį paliko Julios Schneider 32 hektarų ploto vyno ūkis, kuris įsikūręs Burgenlando regione – labiausiai į Rytus nutolusioje Austrijos federacinėje žemėje. Jame daugiausia auginama Blaufrankisch vynuogių. Ši šeima turi kuo didžiuotis: „Guormet A la Carte 2007“ konkurse, „Vyndarių“ kategorijoje, pelnyta pirmoji vieta, o „VINARIA 2007“ pirmąją vietą taip pat iškovojo vynas „Cupido 2003“. Vyndarė šiltai priėmė svečius, papasakojo apie vynus, aprodė ūkį.


Elena Germanovič

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną