Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano ažvalga: „Dinner map”

2019-08-26
Paskelbk savo straipsnį

Dinner map dar gerokai iki atidarymo budino būsimųjų lankytojų alkio jausmą, viešindamas gardžiai atrodančių patiekalų nuotraukas socialiniuose tinkluose. Susipažinti su Restorano patiekalais buvo galima dar gegužės mėnesį, nors atidarytas tik rugpjūtį. Akis paganius į sultingų burgerių, įvairiaspalvių tacos ir dailiųjų Dutch Baby blynelių nuotraukas, laukti atidarymo dienos buvo nekantru. Ilgai nelaukdamas (gal tik porą savaičių po atidarymo, nes teko girdėti apie nesibaigiančias eiles nusidriekusias apie pusę Akropolio) nusprendžiau įsitikinti pats, ar iš tiesų valgomųjų gėrybių vaizdas ir skonis atitinką tą, kurį buvo norima perteikti vizualais?

Dinner map yra įsikūręs Vilniaus Akropolyje (netrukus atsidarys ir Kaune), ten kur anksčiau tarsi kosmosas juodavo Pizza Jazz. Iš karto po atsidarymo smalsuolių minios būriavosi aplink restoraną, žinodami, kad ši pramoga gali užtrukti geras pora valandų. Gal tikrai ten taip skanu, jei žmonės nusiteikę taip ilgai laukti? Bet ir į LIDL atidarymą piliečiai atsinešė kėdutes, pasirengę laukti tiek, kiek reikės, kad vieni pirmųjų pamatytų šią vakarietišką krautuvę. Man pasisekė - prisėdau iš karto, padavėjai nuvalius atsilaisvinusį staliuką ir iš karto buvau prespėtas, kad patiekalų reikės laukti apie valandą. Valandą tai valandą. Jeigu tikrai čia taip skanu, gal lūkėti verta?

Padavėja meniu atnešė greitai, o šis raibuliavo nuo tų gražiųjų nuotraukų, matytų internete – viliojo burgeriai, dešrainiai, buritos, picos, kepsniai, blynai ir kiti gardumynai, kurie sveikuolišku pasirinkimu nė iš tolo nekvepia. Supratau, kad išsirinkti norimą valgį bus sunku. Meniu, storio sulyg A.Diuma romanu, varčiau geras 10 minučių, kol apsisprendžiau. Tiesa, atėjus padavėjai teko nusiminti – nei picų, nei viščiuko puselių, nei norimos sriubos nebebuvo. Gal todėl meniu ir yra ilgas, kad nesant dalies patiekalų vis tiek būtų iš ko rinktis? Nemanau, kad taip turėtų būti. Juolab restorano vadovams tai nėra pirmoji įstaiga ir su dideliais žmonių srautais yra tekę susidurti, valdant Grill London restoranų tinklą. Išsirinkti patiekalus šiaip ne taip pavyko.

Karšta pomidorų sriuba su keliomis riekelėmis gruzdintos chiabattos buvo patiekta praėjus ne daugiau nei 10 minučių po užsakymo. Kreminė tekstūra, švelnus ir nerūgštus skonis, saldumo gaidelės – puiki pomidorų sriuba. Kesadilijų taip pat ilgai laukti nereikėjo, o ir nuo stalo jos dingo greitai. Nežinau, ar aš toks alkanas, ar jos iš tiesų buvo tokios skanios. Labiausiai džiaugiausi tinkamu įdaru kiekiu: nors minkštos kiaulienos gabėlių buvo daug, o ir daržovių netrūko – kiekvienas kąsnis buvo kupinas maisto, kuris surištas sūriu laikėsi vietoje. Negėda ir kompanijoje tokiu užkandžiu dalintis, baimintantis pasipuoštis neišplaunamomis maisto dėmėmis.

Mūsų didžiai laimei, užsisakytų pagrindinių patiekalų reikėjo laukti ne valandą, o 35 minutes! Jei nebūtų perspėję apie ilgą laukimą, tikriausiai ir tos 35 minutės būtų prailgusios, tačiau kai esi nusiteikęs gretimais puotaujančius žmones stebėti valandą, pusvalandis su trupučiu atrodo toks trumpas laiko tarpas.

Patiektas Jaučio žandas buvo minkštutėlis, sultingas, mėsa lengvai plėšoma. Greta patiekti švelnaus skonio, tarsi pienu laistyti brokoliai ir bulvių piure. Aksominei bangai atsvarą suteikė meksikietiškos coleslaw salotos. Paprastai genialus skonių junginys, sužibėjęs gomuryje ir maloniai nuvilnijęs skrandžio link.

Burgeris su vištienos krūtinėle skoniu taip pat nenusileido. Brioche bandelė dar nespėjusi pasenti ir sukietėti, įdaras kandant neiškrito, nors apžioti šį aukštą burgerį užduotis ne iš lengvųjų. Tik gaila, kad ne kiekviename kąsnyje vištienos pasitaikydavo. Ne mažiau skani šio patiekalo dalis buvo garnyras – saldžiosios bulvytės. Tokios traškios, kad pirštus norėjosi apsilaižyti. Spėliojome kiek kartų ir kur jas apvoliojo, kol išgavo tokį traškumą. Ir baigėsi jos greičiau, nei buvo suvalgytas burgeris.

Pilvas kaip ir sotus, tačiau akys mato, pats nepajutau kaip užsakiau desertą – alavijų panakotą su mangų tyre. Gaivi panakota nebuvo suvalgyta taip greitai, kaip pagrindiniai patiekalai, pasižymėjo tankesne tekstūra ir mažesniu purumu, nei tikėjausi. Deserto nei per daug, nei per mažai – pats tas po sočios vakarienės. Kitą kartą užsisakyčiau lengvesnį pagrindinį patiekalą ir sotesnį, riebesnį desertą, gal Dutch Baby Pancake, kuris meniu atrodė purus, tarsi kamuolinis debesis.
https://www.meniu.lt/uploads/news/photo/8/18089/b48a22d44541f914041a4023dc69a1b7ce7d3d0c.jpeg

Nors nesu indų žinovas ir pats neretai perku lėkštes IKEA parduotuvėje, smagu kai maitinimo įstaiga į indus investuoja daugiau nei aš. Atsižvelgiant į didelius srautus, kurių, tikėtina, Dinner map dar ilgai sulauks, kokybiški indai – puiki investicija.

Noriu pasidžiaugti ir mus aptarnavusia padavėja Karolina, kuri buvo greita ir maloni, o nežinodama atsakymų į klausimus apie patiekalų paruošimo technologiją, nukulniavo į virtuvę pasidomėti.  Galbūt tai pirmųjų dienų entuziazmas? Tebūnie. Juo likau patenkintas.

Dinner map rekomenduočiau pasisėdėjimui su draugais prie bokalo alaus ar kokteilio, išalkusiems pilvams pasotinti po darbo dienos, čiuožiančiųjų ledo arenoje stebėjimui ir kitoms progoms, kurioms netrukdo garsus šurmulys. Dinner map nerekomenduočiau romantiškiems pasimatymams dviese – nesijausite jaukiai, svarbioms šventėms paminėti, močiutei, po ilgo nesimatymo, pavaišinti.

Esu tikras, kad apsilankysiu darkart, tikėdamasis, kad visi meniu esantys patiekalai bus ruošiami ir, kad nebūsime nuteikti patiekalų laukti valandą.

Sąskaita: pomidorų sriuba 3€; kesadilija su kiauliena 4.5€; jautienos žandas 8.9€; burgerio kompleksas 5.9€; panna cotta 3.5€; stalo vanduo 1.3€. Viso: 27.1€ Kainos žemiškos, negąsdinančios.

Interjeras: šiuolaikiškas, tamsus ir minimalus – nėra nieko nereikalingo, išskyrus kelis pop art paveikslus ant sienos. Pagyrimas dideliems stalams, plačioms sofoms, galvos aukštyje esančioms perskyroms tarp stalų, kokybiškiems indams, įrankių dėžutėms, papuoštoms ruošiamo maisto geografinėmis nuorodomis. 5/5

Aptarnavimas: Dinner map knibždėte knibždėjo zujančiais jaunais darbuotojais. Dėmesio netrūko, padavėjų pastabumo taip pat. Padavėja žinojo meniu, davė patarimų. Buvome perspėti, kad patiekalų reikės laukti apie valandą, tačiau virtuvė tiek neužtruko ir pačio paskutinio patiekalo sulaukėme po 35 minučių po užsakymo. Pastebėjau, kad bevakarieniaujant susidarė didžiulė eilė, kurios galo nė nepavyko matyti. 4/5

Maistas: Visi ragauti patiekalai buvo gardūs, paprastai, estetiškai patiekti, pristatyti tinkamu metu. Visgi, negaliu atlaidžiai žiūrėti į daugybę nesamų patiekalų, kurie yra įrašyti į meniu. 4/5

Viso: 4.3/5