Restorano apžvalga: „Rojalis”

Restorano apžvalga: „Rojalis”

Diena, kai saulė šviečia skaisčiau nei įprastai – visada nuteikia ypatingai. Nusprendžiame popietę praleisti Kauno miesto širdyje, o ir pietums norisi kažko ypatingo. Dažniausiai restoranai tokiu laiku apkrauti ofiso bičių ir meniu toli gražu neatspindi pilnų maitinimo įstaigų gastronominių sugebėjimų. Bet drauge su saule nušvinta mintis  - girdėjome gandus apie „Rojalį“, jog ten dienos pietūs nenusileidžia tam, ką gali paragauti vakare.

Donelaičio gatvėje, greta Karo muziejaus įsikūręs restoranas, geros atminties kauniečiams vis dar asocijuojasi su legendine picerija „Čiau“. Bereikalingai. Įžengiame į šviesią , estetišką, klasikinę erdvę. Nustembame išgirdę gyvai atliekamą fortepijono muziką  - tai sustiptina ypatingumo jausmą. Radę tik vieną laisvą staliuką prisėdame  ir dairomės į detales iš „art deco“ laikotarpio.

Patiekalus renkamės iš dienos pietų meniu – aptarnavimas nenusileidžia ypatingai aplinkai. Padavėjas malonus, paslaugus bei puikiai suprantantis, ką virtuvės šefai paruošė šiai dienai.  Pirmoji atkeliauja kreminė daržovių sriuba. Jai kompaniją palaiko labai minkšta bei soti bandelė. Sriubą apibūdintume kaip, tokią, kuriai nieko netrūksta. Soti ir turtinga. Skonį sustiprina jos pateikimas, ne be reikalo sakoma, kad pasitinkame pagal išvaizdą. Puiku.

Užkandžiui Rojalis pasiūlė keptą sardinę su morkų kremu bei perliniais svogūnėliais (3,50 eur). Kiekvienas patiekalo ingredientas sužavi atskirai, bet tuo pačiu ir dera tarpusavyje. Bulvės paruoštos tobulai – nepervirtos, nepersūdytos ir labai skanios. Svogūnėliai rūgštūs ir patrauklūs, morkų kremas – saldžiarūgštis ir tirpstantis burnoje. Visą patiekalą jungianti žuvis su traškia plutele ir vos juntamais kaulais, taip pat pasižymi rūgščiu po skoniu. Užkandis puikus, 10 balų.

Dėl karštojo patiekalo - Rissotto, vyne keptų midijų ir kapotų petražolių kiek susiginčijome. Aš esu mėgėja kietos konsistencijos košių (galbūt tai nėra kulinariškai teisingai), o mano kompanijonas mėgsta, jog viskas būtų taip kaip ir priklauso. Jo nuomone rissotto ryžiai buvo per kieti, kaip suprantate man buvo pats tas. Dėl midijų sutarėme abu – puikiai paruoštos, jaučiasi sūris. Taip pat buvome vieningos nuomonės dėl serviravimo – šį kartą pasigedome papildomos lėkštutės midijų geldelėms – restoranas, kuris kreipia dėmesį į kiekvieną detalę, šitokio dalyko neturėtų pamiršti.

Pasisaldinimui užsisakome saldėsio - biskvito ir saldaus pieno deserto. Jame naudojama daug skirtingų tekstūrų – nuo burnoje traškančios karamelės iki  purių morengų ir lengvo kremo. Saldūs, malonūs ir skirtingų gabaritų ingredientai desertą paverčia tikru skanėstu. Neliktų nusivylęs nei vienas smaližius. O naminė šaltalankių arbatą šią pietų dalį paverčia itin malonia.

Dienos pietų apžvalga trumpa, kaip ir popietė. Vis dėlto, mūsų nuomone, užtrukome , kiek per ilgai. Dažniausiai dienos pietums skirta yra tik valanda, o mes užtrukome gerokai ilgiau, o ir laikas tokioje ypatingoje aplinkoje – ištirpsta tarsi tobulas desertas. Labai smagu, kad yra vietų,  kuriose dėmesys atmosferai, patiekalams ir aptarnavimui yra ne tik vakaro metu. Restoranas savo elegancija ir harmonija vilioja ir dienos mietu.

Vertinimo skalė:

Sąskaita : Kepta sardinė (3,50 eur) +daržovių sriuba + rissotta (6.00 eur) + rissotta (5,00 eur)+ šaltalankių arbata  (1,50 eur ) + desertas  (3,50 eur) = 19,50 eurų. Vertinant rinkoje vyraujančias vidutines dienos pietų kainas – papietavome brangiai, tačiau aptarnavimo lygis, aplinka bei kokybiškas maistas to vertas.

Interjeras : 5/5. Šviesus, estetiškas, tvarkingas, klasikinio tipo restoranas.

Aptarnavimas : 5/5. Puikus. Nors restoranas dienos pietų metu buvo pilnas, nesimatė nei vieno nenurinkto indo, o ir dėmesio ir informacijos gavome užtektinai.

Maistas :  5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 5/5.

Dreams and Beans @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną