Restorano apžvalga: „Queensberry”

Restorano apžvalga: „Queensberry”

Vilniuje, vienoje gražiausių ir pilnų gastronominių potyrių, Savičiaus gatvėje, visai neseniai duris atvėrė naujas restoranas-vyninė „Queensberry”. Skelbiama, kad restoranas pirmasis Lietuvoje, savo klientams siūlantis išskirtinai tik lietuvišką vyną, kurio gali pasiūlyti virš penkiasdešimties rūšių! Tai sužinojus, man iš karto pasidarė smalsu, kokias rūšis bei skonius gali restoranas pasiūlyti. O kaip jums?

Modernios lietuviškos virtuvės meniu dominuoja Lietuvos autentika atspindintys tradiciniai patiekalai, tokie kaip: šaltibarščiai, cepelinai, zrazai, vėdarai, bulvių plokštainis (du paskutiniuosius derėtų užsisakyti dieną prieš). Meniu taip pat galima rasti tokius patiekalus kaip: rožinės silkės kapotinis su burokėlių putėsiais, kreminė baravykų sriuba su putojančiu vynu, naminė marinuota kilkutė su šviežiai kepta balta duonele, keptas kiaulienos nugarinės ar žiedinio kopūsto kepsnys.

Judrioje sostinės gatvėje įsikūręs restoranas kviečia bent savaitgaliais sustoti ir skirti laiko patiems artimiausiems – ne darbo dienomis visi kviečiami vėlyvųjų pusryčių bei pietų. Restoranas žada kiekvieną sekmadienį paruošti vis naujus patiekalus ir jais mėgautis šeimos ar draugų apsuptyje. Pusryčiams siūlomi tradiciniai variantai: skirtingų ingredientų omletai, avižinė bei šokoladinė bolivinių balandų košė, virti varškėtukai, sklindžiai su parmezano sviestu, lietiniai, sumuštiniai, įvairios salotos bei tokie gėrimai kaip pieno / kefyro stiklinaitė, trintas įvairių daržovių kokteilis, naminė gira ir kt. Savaitgalio pietums (nuo 12 val.) siūlomi kompleksai, į kuriuos įskaičiuota: 3 patiekalų pietūs, kava / arbata, namų vyno taurė bei mažiesiems pasirinktas gaivusis gėrimas. Na, o pietaujančius darbo dienomis restoranas vaišina kava arba arbata.

Meniu pateiktas vyno asortimentas vertas atskiros pastraipos. Čia trumpai aprašomos 6 Lietuvoje vyndarystės tradicijas puoselėjančios vyninės, jų restoranui tiekiami gaminiai bei vyno derinimo su maistu rekomendacijos. O kiek čia įvairiausių vynų! Ar esate skanavę svarainių, aronijų, agrastų ar dilgėlių vyno? Prie pasiūlymų išsamiai aprašoma, kaip vynas brandintas, kokio aromato bei skonio galima tikėtis.

Vos įžengus vidun pasitinka padavėja ir pasiūlo prisėsti. Vakarop restorane laisvų vietų nemažai, tačiau, tikiu, kad kuo toliau, tuo jų laisvų liks vis mažiau. Interjeras neįpareigojantis, neperkrautas detalėmis – minimalistinis. Minimalistinis interjeras papildytas juodos / rudos spalvos odinėmis kėdėmis, chesterfield stiliaus sofomis, kabančiais šviestuvais bei ant stalų žydinčių gėlių vazonėliais. Aplinka paprasta ir jauki. Groja legendinių atlikėjų: grupės „Queen” ir David Bowie muzikos hitai.

Iš meniu pirmąją renkamės kreminę baravykų sriubą su putojančiu vynu, tačiau, gaila, restoranas lankymosi metu patiekalo pasiūlyti negalėjo. Taigi, nusprendžiame skanauti kreminę rūkyto ungurio sriubą, triušienos zrazus bei lėtai keptą antienos kulšelę.

Rūkyto ungurio sriuba patiekta dailioje stiklinėje lėkštėje, sriuba švelniai geltonos spalvos, ji papildyta pora rūkyto ungurio gabalėlių, juodos spalvos nežinomu padažu ir padailinta žirnio daigu. Pasiteiravus padavėjos paaiškėjo, kad juodasis padažas yra tiesiog sojos padažas, tačiau su sriuba jis derėjo tobulai. Sriubos konsistencija tiršta, jaučiamas grietinėlės skonis, pats ungurys švelnaus skonio ir tekstūros.  Sriuba buvo kiek sūri – tai puikiai suvaldytų kartu patiekiama skrudintos duonos riekelė.

Triušienos zrazai, dar kitaip vadinami aukštaitiškais vyniotiniais, įdaryti šoninėje susuktais miško grybais, šalia patiekiamos keptos cukinijos, morkos, džiovintas burokėlis, keptas česnakas. Patiekalui spalvingumo suteikia ryškiaspalvė moliūgų piurė, raudonuojančios uogos ir žirnių daigeliai. Patiekale gardžiausia buvo piurė, morkos ir miško grybų įdaras – zrazai taip pat skanūs, tačiau nepatiko juntamas lašinių skonis.

Lėtai kepta antienos kulšelė patiekiama su apkepintomis sezoninėmis daržovėmis, sodriai geltona obuolių sidre virta kriauše, salierų-obuolių kremu bei aviečių vyno padažu. Mėsa labai švelnaus skonio, kurio norėjosi intensyvesnio, tačiau jam tinkamai imponavo rūgščiai saldus aviečių vyno padažas. 

Atėjus į tokį restoraną tiesiog būtina paragauti bent vienos rūšies vyno. Išsirinkti tikrai nėra lengva, todėl į pagalbą atkeliauja personalas. Paslaugi padavėja pasiūlė paragauti vyno ir tada išsirinkti – ragavimui pasirenkame restorano pavadinimu pavadintą „Queensberry” rudens bei svarainių vyno taures. Pirmasis pagamintas iš žieminių obuolių ir aviečių, todėl jo skonis saldus ir įsimintinas, tačiau svarainių mums pasirodė gardesnis – saldus vynas puikiai tiko netgi vietoje deserto, kurio valgyti jau nebepajėgėme.

Naujas restoranas sostinės širdyje, savo klientams siūlantis modernios lietuviškos virtuvės patiekalus ir gausybę įvairių uogų lietuviškų vynų. Jauki aplinka ir malonus, gan familiarus aptarnavimas, visiems puikiai žinomi muzikos hitai nuteikia maloniam pasisėdėjimui.

Skaičiai: Kreminė rūkyto ungurio sriuba €6,5  + Triušienos zrazai €14 + Lėtai kepta antienos kulšelė €9 + Taurė lietuviško svarainių vyno €3,5 + Kapučino kava €2,5 =  €41,50.

Interjeras: Neįpareigojantis, minimalistinis, gan paprastas, tačiau jaukus – papildytas natūralių medžiagų baldais, šiltų tonų šviesą skleidžiančia kabančių lempų šviesa bei ant kiekvieno stalelio žydinčių gėlių vazonėliu. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Personalas maloniai pasitiko, daugiau papasakojo apie patiekalus ir vynus. Jaukumo suteikia ir šiltas bendravimas su klientu, tačiau siekiant kelti viso restorano lygį, aptarnavimas taip pat turėtų nepamiršti labiau pasitempti  – 3/5.

Maistas: Pasirinkimas platus, atspindintis lietuviškąsias gastronomijos tradicijas. Porcijos nemažos, patiekimas estetiškas ir spalvingas. Labiausiai patiko kreminė rūkyto ungurio sriuba – ją drąsiai rekomenduosiu ir kitiems. Didžiausią įspūdį paliko vynų įvairovė ir gardumas, todėl esu tikra, kad čia dar sugrįšiu – 4/5.

Bendras įvertinimas: 3/5

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną