Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

​​​​​​​Restorano apžvalga: „Madu”

2019-04-08
Paskelbk savo straipsnį

Laukinė, tačiau moderni Afrika – tai, ką žada pajusti Vilniaus miesto širdyje įsikūręs modernios afrikietiškos virtuvės restoranas MADU.

Lietuvoje šios virtuvės patiekalus pristatančių restoranų yra vienetai, tad MADU šiuo atžvilgiu išsiskiria iš visos šalyje vyraujančių virtuvių pasiūlos. Restoranas įsikūręs judrioje ir daugelio naktinėtojų pamėgtoje Islandijos gatvėje Vilniuje. Ir ne veltui – vakarais, ypatingai savaitės pabaigoje, į šią dar gan naują vietą plūsta ne tik išalkusieji, tačiau ir norintys atsipalaiduoti cokoliniame aukšte įkurtame naktiniame klube.

Įėjus vidun pasitinka ir prisėsti pasiūlo entuziastingai nusiteikęs padavėjas. Norintieji stebėti maisto gamybos procesus gali įsikurti prie atviros virtuvės, didesnėms kompanijoms skirti stalai su daugiau sėdimų vietų, o norintieji jaukių pašnekesių gali įsikurti prie patogiomis pagalvėlėmis dekoruotų palangių. Restorano vidus puoštos įvairiais egzotikos pojūtį suteikiančiais interjero puošybos elementais: sienos išpieštos egzotiškais motyvais, dekoruotos masyviomis kaukėmis ir veidrodžiais, gyvumo ir jaukumo erdvei suteikia nuo lubų kabantys žalieji augalai ir ant stalų rusenančios žvakių ugnelės.

Meniu pasirinkimas gan platus ir čia nėra egzotiškų pavadinimų. Įdomu, nes jame pateikiamos Čikagos picos – šių picų skanauti dažnas keliaudavo į anksčiau netoliese gyvavusį restoraną ​„Foxes Burger & Lobster”, tačiau restoranas atsinaujino ir prie šių daugelio pamėgtų įspūdingo dydžio picų pridėjo ir gausų būrį lietuvių skoniui pritaikytų afrikietiškos virtuvės patiekalų.

Kadangi paragauti šios neįprastai sočios picos būtina, kitus patiekalus renkamės kiek lengvesnius. Norisi geriau susipažinti su afrikietiška virtuve, tad išsirenkame tuos patiekalus, kurie mums suskamba egzotiškiausiai – šiuo atveju tai afrikietiška riešutų sriuba ir afrikietiškas jautienos troškinys. Iš penkių galimų Čikagos picos ingredientų varacijų išsirenkame picą su plėšyta jautiena.

Kadangi esame dviese, sriuba ir troškinys atkeliauja tuo pačiu metu. Iš pirmo žvilgsnio pasirodo, jog šie patiekalai turėtų būti labai panašaus skonio. Tiek, kad sriuba smulkiau trintos konsistencijos, o troškinyje matyti nesmulkinti ingredientai. Vis tik skonio skirtumas juntamas. Afrikietišką riešutų sriubą sudaro įvairios daržovės ir prieskoniai, kalakutiena, žemės riešutų sviestas ir kokosų pienas, tad sriuba lengvai salstelėjusi, turinti azijiečių virtuvės patiekalams būdingą ataskonį. Nors sriubos ir troškinio ingredientų sąrašas labai panašus, tačiau pastarajame juntamas kur kas intensyvesnis paprikos skonis, kokosų pieno ir žolelių padaže plūduriuoja jautienos ir bulvių griežinėliai. Tiek prie sriubos, tiek prie troškinio patiekiama afrikietiška pitos duona, tačiau gero skonio patiekalui neprideda – jaučiamas tik įsigėrusių riebalų skonis.

Prieš mus maždaug penkių centimetrų pado pica. Prieš ją užsisakant padavėjas perspėja, kad jos yra tikrai sočios, tad mes pasirenkame mažesnįjį picos variantą. Pica patiekiama supjaustyta, viršus dengtas pomidorų padažu ir tarkuotu sūriu. Pakėlus gabalėlį iki lėkštės nusidriekia gerai išlydyto sūrio juosta. Nors picos kraštas masyvus, tačiau iš išorės jis traškus, o viduje minkštas, tad nesuteikia sausumo pojūčio, o traškumas darniai suskamba su sūrio tekstūra. Picą puikiai papildo skaniai paruošta plėšyta kiauliena ir barbekiu padažas. Nors padavėjo rekomendacija buvo pica su rūkyta vištiena ir pievagrybiais, tačiau džiaugiamės šiuo savo pasirinkimu – pastarasis tikrai vertas dėmesio.

MADU – restoranas sostinės naktinio gyvenimo arterija vadinamoje Islandijos gatvėje, savo klientams siūlantis modernios afrikietiškos ir amerikietiškos virtuvių ​mixą​.


Skaičiai: Afrikietiška riešutų sriuba €4,9 + afrikietiškas jautienos troškinys €7,9 + maža Čikagos pica su plėšyta kiauliena €13 + MADU naminis alus €3,5 = €29,3.

Interjeras: Įdomūs dekoro elementai kuria egzotišką atmosferą, minkštos pagalvėles, pritemdyta šviesa skatina atsipalaiduoti ir jaustis patogiai. Nors aplinka jauki, tačiau iki pilno išpildymo tikrai yra kur padirbėti – pradėti galima nuo skambančios muzikos. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Svečiai pasitinkami su šypsena, buvo įspėta apie pagrindinio patiekalo ruošimo trukmę. Bendravimas lengvas ir mandagus – ​4/5.

Maistas: Meniu patiekiami pora sriubų, po keletas salotų ir užkandžių variantų; karštieji mėsos, žuvies ir jūros gėrybių patiekalai su galimais garnyro pasirinkimais; po 5-6 Čikagos ir MADU picų variantus, pora burgerių patiekalų ir keletas desertų. Šį kartą paragavome tik mažą dalį to, ką restoranas siūlo savo klientams, tačiau iš ragautų skonių labiausiai įsiminė Čikagos pica. Afrikietiška sriuba ir troškinys visai nenustebino nei skoniu nei patiekimu. Nors restoranas pristato save kaip modernios afrikietiškos virtuvės restoraną, tačiau visi patiekalai ir jų ingredientai puikiai pažįstami ir nepajuntame Afrikos Vilniaus centre – 3/5.

Bendras įvertinimas: 3,3/5.

Agnė Lukoševičiūtė @meniu.lt