Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „Katlerio kebabai”

2018-09-24
Paskelbk savo straipsnį

Vos tik duris Vilniaus gatvėje atvėrė ilgai lauktas komiko Manto Katlerio kebabų restoranas, lankytojai iškart pasidalijo į dvi stovyklas: vieni gyrė neeilinę idėją ir į kitą lygį nusikėlusius kebabus, kiti – nevengė aštrių kritikos strėlių ir piktesnių žodžių.

Ir nors daugelis, išgirdę kebabų pavadinimą, galvoja apie gatvėse stovinčius kioskelius, sušilusius jų darbuotojus ar iš visų šonų trykštantį česnakinį padažą, „Katlerio kebabų restoranas“ nė iš tolo to neprimena.

Jaunimo mėgstamoje gatvėje įsikūręs restoranas vilioja šviečiančia iškaba. „Make kebab great again“ (liet. Padarykime kebabą vėl didų) šūkiu besivadovaujančiame restorane nesijauti kaip tikroje kebabinėje. Tik pravėrus duris, patenki į restoraną-barą, kuriame susipina modernumas ir paprastumas. Platūs ir aukšti langai į gatvę suteikia malonios šviesos, tačiau tamsiomis spalvomis įrengtas interjeras visą šviesą sugeria ir sukuria jaukią, prieblandos atmosferą.

Erdvės viduje nėra labai daug – yra vos penki staleliai 4-6 žmonių grupelėms, tačiau daugelio akį patraukia beveik per visą restoraną besitęsiantis „draugų“ stalas, prie kurio gali tilpti ir daugiau nei 20 žmonių.

Nors kebabų restorane apsilankėme jam tik pradėjus dirbti (apie 13 valandą), keli staleliai jau buvo užimti. Tiesa, nedaug, tačiau tiek meniu, tiek savo užsakymo teko ilgokai palaukti. Patiekalų pasirinkimas nėra didelis – siūlomi keli, kebabinei neįprasti, užkandžiai (alyvuogės, menkės ir vištienos kepsneliai, duonos traškučiai, bulvytės bei bulvių kroketai, įdaryti sūriu, su žolelėmis, jelapenu, šonine). Užsisakome patraukliausiai atrodančius bulvių kroketus su žolelėmis.

Kebabų meniu išties nuvilia – tikimės plataus pasirinkimo, tačiau siūlomas panevėžietiškas vištienos kebabas, paprastas vištienos kebabas, kebabas su plėšytu jautienos žandu, avienos adanos kebabas ir jautienos adanos kebabas. Renkamės du kardinaliai skirtingus pasirinkimus – firminį-panevėžietišką ir jautienos adanos kebabus.

Norintys sriubos, gali užsisakyti šaltibarščius ir jautienos sriubą, desertui – riešutų sviesto semi-freddo. Tiesa, meniu minimos ir salotos bei kebabų „špagos“, tačiau kol kas jų užsisakyti galimybės – nėra.

Pirmieji ant mūsų stalo atkeliauja bulvių kroketai įdaryti sūriu su žolelėmis (4,50 Eur). Gauname 6 labai didelius, apskrudusius rutuliukus. Vaizdas ir kvapas žavi, tačiau skonis tam neprilygsta (kaip sakydavo senoliai) nei per nago juodymą. Karštų rutuliukų tekstūra labai klampi bei spragi, kur kas labiau primenanti neiškepusį gaminį. Viską gelbsti tik šalia patiekiamas mažas indelis česnakinio padažo, užgožiančio šį nesusipratimą.

Nesuvalgę nė pusės rutuliukų, laukiame taip išsvajotų ir vienų išgirtų, kitų – pasmerktų – kebabų. Tiesa, jų laukiame apie 20 minučių, o laukimas mus vargina ir daro piktais. Niekas nenori sėdėti tuščiu pilvu, kai aplink tiek skanių kvapų.

Vos tik prasidaro virtuvės durys, matome ant medinių padėklų atnešamus kebabus. Iškart nustebina porcijos dydis – su bulvytėmis ir padažu patiekiamas kebabas yra perpjautas pusiau, tačiau jo dydis prilygsta didelį kebabą lavaše.

Pirmas kąsnis, antras... Ištižusios daržovės, pro lavašo tarpelius besismelkiantis padažas, beskonė mėsa – tokie įspūdžiai aplanko paragavus panevėžietiško kebabo (5,99 Eur).

Kiek nusivylę pirmuoju, testuojame antrąjį – jautienos adanos kebabą (7,50 Eur). Vidutiniškai kepta jautiena, susimaišiusi su sultenėmis bei fetos sūriu – nei skonio, nei vaizdo. Deja, net ir šalia patiektas padažas šio kebabo negelbsti.

Suvalgę vos po pusę porcijos, pastebime, kaip ne tik atšąla kita kebabo pusė, bet ir kaip ant mūsų padėklų stovintys kebabai telkšo padažo ir įtartino skysčio balose. Nelieka nei apetito, nei patrauklaus, akį viliojančio, vaizdo.

Pietumis dviprasmiškai vertiname restorane liekame nepatenkinti. Mus nustebino aptarnaujančio personalo abejingumas, lėtumas, o patiektas maistas buvo žemesnės nei vidutinės kokybės.

Sąskaita: už pietus dviems paklojame 22,29 Eur. Bulvių ir sūrio rutuliukai kainuoja 4,50 Eur, panevėžietiškas kebabas – 5,99 Eur, jautienos adanos kebabas – 7,50 EUR, gėrimai – 4,30 Eur.

 Interjeras: 4/5 Katlerio kebabų restorane vyrauja minimalizmas. Aukšti ir į gatvės pusę nukreipti langai suteikia erdvės pojūčio ir šviesos, kuri maloniai skęsta tamsioje patalpoje.

Aptarnavimas: 2/5 Nors užsisakydama du kartus pasiteiravau, ar jie turi „Russchian“ Schweppes gėrimo, padavėja patikino, jog jo tikrai sulauksiu. Deja, gavau paprastą „Tonic“, nes kitokio jie, pasirodo, neturėjo. Be to, nors žmonių buvo ir labai nedaug, maisto teko laukti po 20-30 minučių, tad pietūs truko ilgiau nei valandą.

Maistas: 2/5 Sausa, pusiau iškepta mėsa, beskonės ir ištižusios daržovės, padažu persmelktas lavašas ir neiškepę bulvių kroketai. Pavalgėme labai neskaniai, kad vėliau teko kuistis ir ieškoti vaistų sutrikusiam virškinimui.

Bendras vertinimas: 2/5

Elena Jančiukaitė  @Meniu.lt