Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „Casa No. 4”

2018-06-18
Paskelbk savo straipsnį

Gera justi vasariškai džiuginančią šilumą. Vieni keliauja į gamtą, tolimesnius Lietuvos kampelius, kiti šoka į lengvus sportbačius ir žingsniuoja į miestą. Ypatingai po darbų ar savaitgaliais žmonės užplūsta gatves. Kad ir kaip bebūtų, nuostabus oras turi ir savų minusų – masė žmonių ir kartais tikrai sunkiai surandama vieta prisėsti papietauti ar pavakarieniauti. Taip atsitiko ir man. Po ilgų vaikščiojimų ir piktų skrandžio perspėjimų ieškau, kur galėčiau skaniai sočiai pavakarieniauti. Pačiu laiku prisimenu 4-tąjį Vokiečių gatvės namą, kuriame anksčiau praeinant dažnai pastebėdavau vieną kitą laisvą stalelį. Ir man pasiseka – šiandieną vakarieniausiu „Casa No. 4”.

Kaip buvau pastebėjusi jau anksčiau (nors lankausi čia pirmąjį kartą), laisvos vietos šiame restorane tikrai yra. Restoranas pasitinka jaukiai apšviesta aplinka, dėmesį patraukia palei įėjimą įrengta medinė siena su puikiais gėrimais, kurių įsigyti galima šalia esančioje parduotuvėje „Vynoteka”. Be manęs ir mano vakaro kompaniono restorane lankytojų daugiau nėra, tik po kurio laiko išgirstame iš už sienos esančios erdvės sklindančius moteriškių balsus.

Atsivertusi meniu nustembu restorano patiekalų pasirinkimo gausa. Vakarą pradėti galima išsirinkus iš daugybės restorano siūlomų šaltųjų ar karštųjų užkandžių, salotų, sriubų, norintiems pavalgyti sočiau rinktis siūloma iš: ispaniškųjų quesadilla’s (sūriu ir kitais ingredientais įdarytos tortilijos), įvairių mėsainių, naminių patiekalų (cepelinai, karbonadas, Kijevos kotletas) ar griliaus patiekalų (vištiena, jautiena, antiena, lašiša, aštuonkojis). Mažiesiems bei desertų mėgėjams taip pat yra iš ko pasirinkti. Žinoma, gėrimų, vyno meniu nemenkas.

Mes šį vakarą pradedame su vienu šaltųjų užkandžių – užtepų rinkinuku su skrudintomis čiabatos riekelėmis (€4,5). Alyvuogių užtepe jautėsi gan aštrus česnako skonis, apie tuno užtepą nieko išskirtinio pasakyti negaliu – jaučiau tiesiog tuno skonį, o štai feta puikiai suderėjo su pomidorais. Iš patiektų užtepų: juodųjų alyvuogių, tuno, fetos su saulėje džiovintais pomidorais, labiausiai patiko pastarasis.

Antrasis vakaro pasirinkimas – kreminė miško grybų sriuba (€3,5). Sriuba patiekta estetiškai, tačiau porcija pasirodė apgaulingai didelė – įspūdį sukūrė indas, kuriame ji buvo patiekta. Patiko švelnus pievagrybių kvapas ir lengvas grybų skonis, kurį pagyvino česnakinis aliejus bei pora salotinės sultenės lapelių.

Toliau ant stalo keliauja kesadilijaCasa No. 4” (€6). Meniu rašoma, kad patiekalo ingredientai yra vištienos krūtinėlė, paprika, svogūnas, batatai, patiekiama su česnakiniu padažu. Maloniai nustembu, nes pačioje kesadilijoje ingredientų gausu ir jie puikiai dera tarpusavyje – man, padažų mylėtojai, net česnakinio padažo neprireikia, o ir džiaugiuosi, nes šis padažas veikiau paprasto majonezo skonio. Prie meksikietiškųjų sumuštinių taip pat patiekiama ir nemaža porcija salotų, gaila, tačiau ant jų kiek padauginta druskos. Neskaitant padažo ir druskos pertekliaus, kesadilijos tikrai skanios, o porcija didelė ir soti.

Vakaro pabaigai – anties krūtinėlė su granatų užpilu (€11). Antiena man pasirodė „guminė”, raudonojo vyno ir medaus padažo per daug, nes visas patiekalas jame beveik skendo. Toks vaizdas, kad, nors ir skaniu, bet padažu bandyta užglaistyti nevisai pavykusią antį.

Restoranas „Casa No. 4” įsikūręs puikioje lokacijoje – pačioje Vilniaus širdyje, Vokiečių gatvėje. Praeinant ar čia užsukus visuomet galima pastebėti bei rasti laisvą vietą prisėsti pavalgyti. Jaukus, užeiti kviečiantis interjeras. Su aptarnavimu bei patiekalų skoniu yra kur pasitempti.

Skaičiai: Užtepų rinkinukas su skrudintomis čiabatos riekelėmis €4,5 + kreminė miško grybų sriuba €3,5 + Kesadilija „Casa No. 4” €6 + Anties krūtinėlė su granatų užpilu €11 + Šviežiai spaustos apelsinų sultys €2 + Šaltalankių arbata su medumi €2 = €29.

Interjeras: Erdvi, jaukiai apšviesta salė, patogūs aksomo krėsliukai atsisėsti bei plačios palangės, dekoruotos minkštomis pagalvėlėmis – kad atsipalaiduoti būtų dar lengviau. Teko pastebėti, kad restorano augalams trūksta dėmesio. Geriau jų išvis nebūtų, nei ant stiebelio kabotų vos keli apdžiūvę augalo lapeliai. Interjeras paprastas, patogus svečiui. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Nors aptarnavimas buvo neblogas, tačiau personalas nepasirodė itin malonus – prieinama tuomet, kai neduodama nei menkiausia užuomena apie tai, kad reikėtų prieiti, o kai meniu guli užversti – už baro stoviniuojantis padavėjas nusisukęs demonstratyviai maigo telefono mygtukus – 2/5.

Maistas: Sriubos porcija apgaulinga, jos nėra daug, tačiau ji buvo gardi – pievagrybių skonį pagyvino česnakinis aliejus. Labiausiai patiko kesadilijos – ingredientų daug, tortilijos lengvai apkepintos, tačiau salotose padauginta druskos; anties krūtinėlė pasirodė „guminė”. Šaltalankių arbata gardi, jos masė patiekiama atskirai, tad lankytojas gali arbatos intensyvumą reguliuoti savo nuožiūra. Nors buvau girdėjusi prastų atsiliepimų apie maisto laukimą – mums laukti neteko. Žinoma, žmonių restorane beveik nebuvo. – 3/5.

Bendras įvertinimas: 3/5.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt