Restorano apžvalga: „Bizarre”

Restorano apžvalga: „Bizarre”

Manau nedaugelis vilniečių ar tų, kurie aktyviai seka žinomų Lietuvos žmonių gyvenimą, nėra girdėję apie įspūdingo dydžio bei interjero restoraną Vilniaus širdyje „Bizarre”.

Socialiniuose tinkluose esu mačiusi daugybę gražių šio restorano ir jo svečių nuotraukų – tai mane ir paskatino pagaliau čia apsilankyti bei pažiūrėti pačiai, ar tikrai šis restoranas yra tokia įspūdinga vieta.

Restorano eksterjeras sužadina smalsumą: didžiulės stiklinės durys, virš jų apšviestas masyvus restorano pavadinimas ir blausi baro šviesa vilioja užeiti. Vos užėjus pasitinka maloni restorano administratorė, kuri pakviečia nusileisti žemyn ir paltus palikti rūbinėje. Tuomet pasiteirauja, kurioje restorano erdvėje norėtume leisti šį vakarą. Jau anksčiau teko girdėti, kad pirmasis restorano aukštas dedikuotas Rytų kultūrai – čia galima skanauti Pan-Asian/ Peru virtuvės patiekalus, o štai antrajame aukšte atspindima Vakarų kultūra, čia galima mėgautis europietiškais, Viduržemio jūros regiono įkvėptais šedevrais. Nors meilė europietiškai virtuvei didelė, tačiau šįkart nugali tolimoji Azija. Apsispręsti padeda ir tai, jog pirmajame aukšte propaguojamas dalinimosi konceptas – patiekalai patiekiami taip, kad jais būtų paprasta dalintis su draugais ar kitais vakaro palydovais ir išragauti, pajusti kuo daugiau Azijos skonių.

Prisėdus prie stalelio akys nejučia pradeda lakstyti sienomis ir nužiūri kiekvieną savitą interjero detalę: baro erdvė išdabinta unikaliais saugumą ir ramybę simbolizuojančiais Balio saloje pagamintais skėčiais, kitos erdvės sienas puošia kinietiški hieroglifai bei besišypsančios Budos galvos. Vyrauja blausus apšvietimas bei žemės spalvų koloritas.

Iš plataus meniu vakarui pasirenkame: Tempura, piene su čili padažu marinuotus mažuosius aštuonkojus €7;  Traškius lašišos maki €8; Antienos ir arbūzo salotas €12; Jūros gėrybių stirfry €18 bei Belgiško šokolado tarte €7.

Mažieji aštuonkojai, kaip ir pridera, traškūs, jų gausi visa lėkštė. Kartu su jais patiekiamas padažas su aštriaisiais pipiriukais. Nors atrodo išties egzotiškai, bet patiekalas man nepatiko – aštuonkojai pasirodė perkepinti ir prisirpę riebalų.

Penki lašišos maki išrikiuoti pailgoje lėkštelėje, ant kiekvieno jų kaip po karūnėlę uždėtas skaniai su sushi suderantis traškutis. Iš pažiūros atrodo taip, kad vos gabalėlį suėmus lazdelėmis viskas turėtų pabirti, tačiau taip padarius nustembu – viskas lieka savo vietose. Sushi pagaminti ir susukti taip, kad tiesiog ištirpsta burnoje – ryžiai puikios tekstūros, o viduje nemažai viso maki tirpimą burnoje skatinančio sojos majonezo. Imbieras skanus, šiek tiek saldaus skonio. Žinoma, su sushi kartu patiekiamas ir molinis ąsotėlis sojos padažo.

Antienos ir arbūzo salotos su anakardžiais, šalotais, kalendra, mėta ir saldžiu žuvies padažu – negi šio patiekalo ingredientų sąrašas neskamba keliančiai smalsumą, koks bendras šio derinio skonis? O derinys įdomus – antiena švelnaus skonio, minkštutė ir tipstanti burnoje, arbūzas kietesnis, vandeningas ir gaivus. Anakardžių riešutai skaniai pakepinti, lengvo karamelės skonio.

Pagrindiniam patiekalui (Jūros gėrybių stirfry ) pasiekus mūsų stalą paskui jį atvilnijo ir tikrų Azijietiškų prieskonių kvapas. Jau patiekalo pavadinimas leidžia tikėtis nemažo kiekio apkeptų jūros gėrybių, tačiau teko nusivilti – prieš save matome pilną lėkštę storų „Udon” makaronų, tačiau iš jūros gėrybių tarp jų – keletas nedidelių krevečių. Taip, makaronai buvo skanūs, tačiau meniu buvo žadama įvairios jūros gėrybės, kurių mes neradome. Už tokią kainą tikėjomės tikrai daugiau.

Deserto laukėme tikėdamosis, jog jis leis pamiršti prieš tai buvusius nesklandumus. Du gabalėliai deserto lėkštėje skoningai apsupti ledų rutuliukais, avietėmis, mėlynėmis. Po jais mėlynių padažas, o ant jų – šokolado lazdelės. Vaizdas lėkštėje puikus. Ragaujant desertą jaučiu triufelio riebumą, o po jo sluoksniu karamelizuotų riešutų saldumą – skanėstas sudarytas iš dviejų sluoksnių – vienas riebus ir kiek kartokas, kitas lengvesnės tekstūros ir saldus. Nors patiektas tikrai dailiai, tačiau man labiau glostė akis nei skonio receptorius.

Restoranas „Bizarre” – ypatingai skoningai įrengta erdvė tiek tolimosios Azijos, tiek mums įprastesnės Europos skonių mylėtojams. Čia pasimėgauti maistu galima ateiti tiek su draugų kompanija, tiek su šeima ar mylimuoju – kiekvienas ras sau mieliausią vietelę prisėsti. Tačiau reikia nepamiršti, kad restorane vyrauja didesnių kainų intervalas. Atkeliavusi kitą kartą, restorano meniu esančią „Tempura” skiltį tikrai praleisčiau pro akis ir mielai rinkčiausi keleto skonių sushi – iš bandytų patiekalų jie mane džiugino labiausiai. Na, o „Jūros gėrybių stirfry” rinkitės tokiu atveju, jei norite pavalgyti makaronų, nebent restoranas atkreips į tai dėmesį ir patiekale jūros gėrybių rasite daugiau bei įvairesnių.

Skaičiai: Tempura, piene su čili padaže marinuoti mažieji aštuonkojai €7 + Traškūs lašišos maki €8 + Antienos ir arbūzo salotos €12 + Jūros gėrybių stirfry €18 + Belgiško šokolado tarte €7 = €52. Meniu ir sąskaitoje už maistą pastebėtas kainų neatitikimas, tačiau apie tai pranešus restoranui situacija operatyviai ištaisyta.

Interjeras: Didžiulė skoningai įrengta restorano erdvė leidžia kiekvienam pasirinkti jam priimtiniausią ir labiausiai patinkančią vietą vakaro praleidimui ir kelionei po Aziją bei Europą. Skamba ausiai maloni muzika, vyrauja tamsokas, tačiau gan jaukus apšvietimas. Vertinu 5/5.

Aptarnavimas: Personalas pradžioje pasirodęs itin dėmesingas ir malonus, vakaro eigoje po truputį leido pasijusti užmirštoms. Padavėja pamiršo patiekti vandenį, vėliau pasiteirauto desertų meniu teko ilgėliau palaukti – 4/5.

Maistas: Platus meniu pasirinkimas, patiekalų ilgai laukti neteko. Labiausiai patiko sushi bei salotos. Nepatiko kepti aštuonkojai ir jūros gerybių stirfry, nes jūros gėrybių čia beveik nebuvo. Sekantį apsilankymą ketinu išragauti daugiau sushi variantų bei išmėginti bare maišomus kokteilius (teko girdėti nemažai gražių žodžių apie šiuos) – 4/5.

Bendras įvertinimas: 4/5.

 

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną