Restorano apžvalga „Baking mad“

Restorano apžvalga „Baking mad“

Tradiciškai vieną savaitgalio vėlų vakarą leidome žiūrėdami įvairius filmus ir serialus. Vienam iš jų kaupėmės ypatingai – buvome girdėję, jog pradėjus –sustoti labai sunku, o ir pasauliniai įvertinimai – įspūdingi. Greičiausiai jau galite numanyti, jog kalbame apie „Bręstantį blogį“ („Breaking Bad“). Negirdėjusiems – siužetas : gabus chemijos mokytojas, sužinojęs, jog serga vėžiu nusprendžia uždirbti savo šeimai pinigus, gamindamas narkotikus. Neapsigaukite – tai tik fasadas, po juo slepiasi daug netikėtų posūkių, detalių, staigmenų.

Suprantu, kad stebitės, kodėl restoranų apžvalgų skiltyje tiek daug laiko skiriame serialui, bet įsivaizduokite mūsų nuostabą, kai įpusėjus sekti minėtojo chemiko Haisenbergo nuotykius sužinojome, jog atsidarė naujas restoranas Kaune, pavadintas „Baking Mad“ ir mūsų džiaugsmui, jis paremtas „Breaking Bad“nuotykiais.

Turbūt jau nuspėjate, kad į šį restoraną bėgte nubėgome. „Baking Mad“ įsikūrę patogioje vietoje – Kauno centre, Mickevičiaus gatvėje. Savaime suprantama, jog Haisenbergo būstinė turi būti rūsyje, tad nenustembame, jog tenka palypėti kelis laiptelius žemyn, ir voila mus pasitinka garsiojo chemiko pieštas atvaizdas. Beskambant seriale girdėtiems garso takeliams, dairomės aplink – atrodo, jog atsidūrėme viename iš „Bręstančio blogo“ epizodų –sienas puošia pagrindinių veikėjų fotoportretai, stalus vietoj staltiesių dengia įvairios cheminės formulės ir kiti trumpiniai. Visas interjeras išbaigtas iki smulkių detalių – laboratorijoje naudojami mėgintuvėliai , talpos nuo metilamino ir t.t. Smagu matyti, jog viskas išdėliota skoningai, o dar smagiau, kad „kiču“ nė nekvepia.

Nedidelėje erdvėje prisėdus prie staliuko, mus aptarnauja „laborantė“ padavėja, kurios pasakojimai prasideda  jau be paduodant meniu. Jis rašytas ranka, atkuriant originalų vieno „Breaking Bad“ herojaus raštą (žiūrėjusiems -  Gale Boetticher). Meniu trumpas – salotos, keletą rūšių mėsainių, šonkauliai ir įvairūs užkandžiai (jog pavadinimai siejasi su serialo veikėjais, turbūt akivaizdu). Išsirenkame po burgerį (girdėjome, jog porcijos nemažos).

Pirmasis atkeliauja Heisenber wagyu burgeris (14,95 eur). Išsiaiškiname ką reiškia wagyu – tai mėsos rūšis, jautienos veislė, auginama Australijoje, Naujoje Zelandijoje, originaliai – iš Japonijos. Tai yra pati brangiausia pasaulyje jautiena. Nustebome sužinoję kaip yra auginamos karvės – jos klausosi klasikinės muzikos 14 valandų per dieną, girdomos tik alumi, joms atliekami 4 valandas trunkantys masažai. Joms net siuvami atskiri rūbai. Ypatinga skonį ir tekstūrą suteikia mėsoje „išsiraizgęs riebalinis tinklas“. Mėsainis neįprastai sultingas . Jį sudaro – sviestinė bandelė, wagyu mėsa, Leicester sūris, liucernos salotos, svogūnai, šoninė bei česnakinis padažas. Kartu su burgeriu atkeliauja ir bulvytės – posh fries, pagardintos trumų aliejumi ir kietuoju sūriu. Mėsainiai toks patiekalas, kuris buvo bandytas daugelyje vietų ir ne tik Lietuvoje. Drąsiai galime teigti, jog šis ypatingas eksperimentas – geriausias, ką valgėme mūsų krašte.

Antrasis  - Mike‘s BBQ  plėšytos kiaulienos mėsainis (5,95 eur) – gamintas iš kurobuta kiaulės, augintos  Bedfordšyre, Anglijoje. Ši kiauliena priliginama wagyu jautienai, tiek auginimo, tiek skonio prasme. Šios mėsos ruošimo procesas  irgi vertas dėmesio. Ją rūko 12-14 valandų alksnio ir vyšnios dūmuose bei marinuoja aluje. Mėsainį sudaro – sviestinė bandelė, kiauliena, barbekiu padažas, čederio sūris, rūkytų paprikų padažas, svogūnai, pomidoras, salotų lapai. Kompaniją šiam burgeriui palaiko fat duck bulvytės – taip pat kilusios iš Anglijos kepamos 3 kartus, siekiant išgauti kuo didesnį traškumą. Porciją labai didelė, skonis labai geras – sultinga, trašku, suderinta.

Išbandyti kitus patiekalus fiziškai nepajėgiame – mėsainiai labai sotūs ir ypatingi. Aplinka, tokia jauki ir artima, kad norisi tiesiog likti ir vakaroti iki kol restoranas užsidarys. Todėl išeiti neskubame ir žaidžiame domino („Baking mad“ turi savo stalo žaidimų kampą) ir analizuojame kiekvieną užrašą ant stalo (o jų daugybę). Girdėjome, jog verta išbandyti šonkauliukus bei dienos pietus, todėl dar būtinai užsuksime.

P.S. Vaikai iki 10 metų čia valgo tik už vieną centą!

Sąskaita :

Mikeo burgeris (5,95 eur) + Heizenberg wagyu burgeris (14,95 eur) + 2 alaus bokalai (3,90 eur) + kava latte (1,95 eur) = 26,75 eurai

Kaina neatitinka realybės nustebome gavę tokią mažą sąskaita. Trys WOUW !

Vertinimo skalė:

Interjeras : 5/5. Puikiai, iki smulkmenų įgyvendinta idėja. Lyg būtume atsidūrę viename iš „Breaking bad“ epizodų.

Aptarnavimas : 5/5. Malonus, išsamus, padavėja bendrauja lyg būtume seni pažįstami.

Maistas :   5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 5/5

Dreams and Beans @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Komentarai

  • Martynas Belekas
    0
    Oho!

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną