Restorane „Tores“ - senos tradicijos naujai... (Vilnius)

Restorane „Tores“ - senos tradicijos naujai... (Vilnius)

Ar prisimenate tą jausmą, kuris apėmė žvelgiant iš „Tores“ terasos į didingą Vilniaus panoramą? Nemėginkite atsiminti vyno, kurį tuo kart skanavote, pavadinimo, svarbiausia, kad rafinuotą jo skonį bei maloniai užvaldžiusį svaigulį jaučiate iki šiol. Tokie išgyvenimai neblėsta, kaip ir valgio gardumas, kurį pajutote tik paragavę restorano virtuvės meistrų paruoštų patiekalų. Ar ne metas atgaivinti savo prisiminimus bei dar ir dar kartą patirti išskirtinių emocijų, išgyventi malonių ir šiltų akimirkų?

Mėnesiui restoranas taps futbolo Meka
Nuo birželio 11 iki liepos 11 „Tores“ tampa futbolo Meka! Ateikite ir s tebėkite pasaulio futbolo čempionato rungtynes plačiaekraniame restorano ekrane su pažangia garso sistema. Didingiausias pasaulio sporto renginys išties to vertas.

O sekant taiklius futbolininkų įvarčius atgaivins gyvas alus. Restoranas pasiūlys firminio „Tores“ alaus, „Biržų“ bei kitų. Bokalo kaina – 6 litai. Labiau mėgstantys vynus galės pasirinkti puikų prancūzišką, ispanišką, itališką, nuostabius Čilės ar iš Naujosios Zelandijos atvežtus vynus. Butelio kaina svyruoja nuo 40 iki 100 litų. Baltas ar raudonas, sausas ar saldesnis, pilstomas rožinis ar desertinis – pasirinkti išties yra ką, asortimentas nemenkas, tačiau itin koncentruotas svečio patogumui. Na, o švenčiant didingas pergales neapsieisite be šampano...

Du valgiaraščiai ir 33 patiekalai
Išsiilgę jaukumo, malonios aplinkos nesvarsdydami keliaukite į „Tores“ lauko terasą. Čia atsiveria užburiantys vaizdai, norisi pabūti ir pasigerėti jais kuo ilgiau. O gryname ore ir apetitas atsiranda – restoranas pasiūlys Jums 33 patiekalus. Tiesa, yra du valgiaraščiai – vasaros ir pagrindinis. Pirmajame paprasta pasirinkti lietuviškų patiekalų: šaltibarščių, cepelinų, salotų, ar tirpstančių burnoje ledų su sezoninėmis uogomos (kokių tuo metu yra). Ypač gardūs bulviniai blynai su lašišos gabaliukais, jogurto-grietinėlės padažu ir įpjaustytais agurkais.

Pagrindiniame valgiaraštyje – europietiškos virtuvės patiekalai. Verta paragauti graikiškų salotų su vištiena ar jautiena, trintos baravykų sriubos arba sriubos su jūros gėrybėmis. Iš karštųjų norisi išskirti sultingą jautienos kepsnį, vištų sparnelius įtrintus medumi, befstrogeną, taip pat lašišą ar antį...

Smaližiautojams siūlomas sūrio pyragas. Beje, visi desertai, tiesa jų nėra labai daug, tačiau visi labai skanūs, gaminami, kepami čia pat restorane.

Šventėms...
Apie ypatingą sostinės vietą, kurioje įsikūręs restoranas, neverta net kalbėti, tad besidairantiems kur švęsti vestuves, kirkštynas, jubiliejus ar įmones šventes tūrėtų dingti visos abejonės. Pobūviams ruošiami vieno kąsnio sumuštinukai, įvairios salotos, pageidaujant gaminamas įdarytas karpis, antis, žinoma, tortai, vaisiai ir visa kita, ko prireiks. Tiesa, organizuojant renginius bus ir gyva muzika - prancūziškus „šansonus“ grojanti armonika ar ramias, neįkyrias melodijas atliekantys muzikantai...

Ir dar - nuo birželio 8 dienos, kiekvieną vasaros antradienį, 19.30 , restorane „Tores“ vyks festivalio „Nebyliojo kino džiazo“ vakarai. Ateikite ir džiazuosime kartu....

Restorano bei Ramintos Skripkaitės tekstas
MENIU.LT informacija


2010 06 04

 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną