Restorane "Narutis" - vėlyvieji savaitgalio pusryčiai

Restorane "Narutis" - vėlyvieji savaitgalio pusryčiai

Tarp pusryčių ir pietų
Idėja savaitgaliais ruošti kone iki vakaro trunkančius pusryčius iš dalies pasiskolinta iš taip vadinamojo amerikietiškojo brančo (brunch - iš angl. žodžių breakfast (pusryčiai) ir lunch (pietūs)). Savaitgalinė tradicija vėlyvus pusryčius valgyti su draugais, šeima JAV labai populiari, prie madingiausių kavinių net nusidriekia eilės.

Vienas populiariausių vėlyvųjų pusryčių patiekalų - Benedikto kiaušiniai, kurių nuo šio savaitgalio jau galite paragauti ir "Naručio" restorano lauko terasoje. Šie ypatingu būdu (be lukšto) verdami kiaušiniai patiekiami su duonos skrebučiais ir salotomis , šonine arba sūdyta lašiša, patiekalas apliejamas olandišku padažu. "Tai ypatingas valgis. Pas mus jį mažai kas gamina, todėl tikimės, kad "Naručio" virtuvėje tinkamai paruoštus Benedikto kiaušinius mūsų svečiai pamėgs", - apie vėlyvųjų pusryčių valgiaraščio ypatumus sakė Evelina Buzaitė, "Naručio" direktoriaus pavaduotoja.

Kitaip nei namie
Jau pernai pusryčių tradiciją pradėjusi "Naručio" terasa šiemet savo lankytojams siūlo naują meniu. "Jame svečias atras tuos patiekalus, kuriuos per pusryčius valgyti populiariausia - omletus, blynelius, įvairias košes ir kitus. "Naručio" meniu išskirtinumas - mūsų svečiams pačius skaniausiaus patiekalus restorano virtuvės šefė pagamina, patiekia kitaip, įdomiau. Pavyzdžiui, manų košė "Narutyje" pagardinama šafranu bei karameliniu riešutų padažu. Mėgstantiems lietinius rekomenduoju paragauti žalių špinatų lietinių su lašiša, - "Naručio" pusryčių išskirtinumus vardijo E.Buzaitė. - Stengiamės mūsų svečią šiek tiek nustebinti, kad pusryčiai restorane skirtųsi nuo to, ką jis pats gali pasigaminti namuose ir išėjimas į miestą pavirstų švente".

Eksperimentuojantiems
Ieškantys naujo skonio iš "Naručio" pusryčių meniu kviečiami paragauti tailanietiško omleto su krevetėmis, pagaminto su kalendra ir kokosų pienu. Prie tigrinių krevečių puikiai dera ir minkštai virti kiaušiniai, svečiui patiekiami su baziliko ir majonezo padažu bei skrudinta duonele. "Iš desertų rekomenduoju lietinius su klevų sirupu ir grietinėlės bokšteliu - pasakiškai skanu", - sakė E.Buzaitė. Jogurto mėgėjai šį produktą gali paskaninti "Narutyje" gaminamais avižiniais dribsniais su medumi ir vaisiais. Šie dribsniai labai skiriasi nuo parduotuvinių, nes gaminami vietoje, rankomis, iš natūralių produktų.

"Narutyje" ruošiama gera kava. Spaudžiamos šviežios sultys. E.Buzaitė atkreipė dėmesį, kad pusryčių meniu kainos "Narutyje" nėra didelės. Pavyzdžiui, košės kainuoja nuo 8 litų, Benedikto kiaušinienė - 17 litų. "Kviečiame pusryčiauti ir įtvirtinti vėlyvųjų savaitgalio pusryčių tradiciją ir Lietuvoje", - sakė E.Buzaitė.

Daugiau informacijos www.narutis.com
Su "Laisvalaikio" kortele 15 proc. nuolaida sąskaitai
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
Restorano "Narutis" archyvo nuotr.

2011 07 28

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną