Restorane „Kable's“ – net 20 vandens rūšių

Restorane „Kable's“ – net 20 vandens rūšių

Viename garsiausių restoranų Australijoje „Kable's“, veikiančiame „Four Seasons“ viešbutyje, Sidnėjuje, liepos pabaigoje buvo įdiegta naujovė – vandens korta. Nuo šiol restorano svečiai galės mėgautis ne tik vynu, bet ir vandeniu, kuris tiekiamas iš Prancūzijos, Italijos, Fidži salų ir kitur.

Nemenkas pasirinkimas
20 įvairių rūšių vanduo aprašomas panašiai kaip įmantrūs vynai. Pavyzdžiui, „švelnus, aksominis poskonis“, arba „ryškus poskonis, kuris geriausiai pasijunta gėrimą derinant su užkandžiais“. Restorano vedėjas Phillipo Radrizzani teigė: „Gėrimo poskonį reikia derinti su patiekalo poskoniu“. Dar pridūrė: „Kai kuris vanduo gali turėti aksominį poskonį, kai kuris – aštresnį“.

Vandens meniu suskirstytas į kelias kategorijas: šaltinio vanduo – išgaunamas iš požeminių šaltinių, pavasario vanduo – pasisavina mineralus iš uolų, lietaus vanduo – švariausias debesų lietaus vanduo. Restorano direktorius, atsakingas už gėrimus, komentavo, jog žmonės pradeda daugiau domėtis sveika gyvensena, tačiau jie nenori aukoti potyrių. Jis pridūrė, kad vandens meniu restorano svečiams leidžia mėgautis vandeniu taip pat, kaip ir vynu: prie vandens nurodomi ir kiti kriterijai, tokie kaip mineralinė sudėtis, ar gėrimas gazuotas, prie kokių patiekalų tinka. Vandenį galite rinktis ir pagal kišenę: „Cape Grim“ 750 ml buteliukas kainuoja 18 dolerių, „Cloud Juice“ lietaus vanduo iš Karaliaus salos – 20 dolerių, o prašmatnus „420 Volcanic“ 1 litro vandens buteliukas – 100 dolerių. Pastarajame butelyje slepiasi vanduo, kuris trykšta iš 200 metrų gylio vulkaninių kalnų šaltinio Naujojoje Zelandijoje.

Vandens someljė
Daugelyje prabangių Los Andželo viešbučių dirba vandens someljė, patariantys svečiams, kurie vandens ir maisto deriniai yra tinkamiausi. Užsukę į „Via Genova“ kavinę Niujorke galėsite mėgautis vien vandeniu; pastarąjį galėsite rinktis iš daugiau nei 65 rūšių. Atrodo, jog vieninteliame „Four Seasons“ viešbutyje, esančiame Sidnėjaus mieste, teikiama tokia paslauga. Pasirodo, vandens ekspertai vien pagal kvapą gali atskirti vandens mineralinę sudėtį bei pH balansą.

Parengė Elena Germanovič
Šaltinis: guradian.co.uk; onet.pl
Nuotraukos: Reuters
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną