Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorane „Gabi“ – gera virtuvė bei dėmesys kiekvienam klientui (Vilnius)

2011-08-09
Paskelbk savo straipsnį

Senų amatininkų name įkurta restoranas „Gabi“ traukia senovišku originaliu interjeru: puikiai atnaujintomis XVIII a. freskomis, XVI a. medinių lubų fragmentu bei kitais kruopščiai išsaugotais senoviniais interjero elementais, restorano unikalumą pabrėžiančiomis antikvarinėmis smulkmenomis. Erdvės tiesiog užburia: norisi prisėsti ir pailsėti.

Europietiškos ir lietuviškos virtuvės patiekalai
Pasirinkimas tikrai gausus: žuvies, vištienos, jautienos bei ant grotelių kepti patiekalai, patiekiami su restorane gaminamais įvairiausiais (špinatų, imbierų ar džiovintų pomidorų) padažais. Veršienos išpjova su baravykais, lašišos didkepsnis su ikrais pamalonins kiekvieno gurmano gomurį. Į restoraną dažnai užsuka svečiai iš užsienio, kurie nori paragauti lietuviškų patiekalų, tad jiems siūlomi tradiciniai, visų pamėgti cepelinai, koldūnai, balandėliai, vėdarai ir kiti lietuviški valgiai. Tiems, kuriems sunku išsirinkti, rekomenduojama paragauti firminio ant grotelių kepto „Gabi“ kepsnio su pikantišku špinatų padažu. Gaminant valgius nenaudojami pusfabrikačiai, todėl užsakytas maistas visada šviežias ir skanus. Į restoraną ypač patogu užsukti dienos pietų, kurie patiekiami 11-16 val. Galėsite išsirinkti salotas, paragauti dienos sriubos bei vieno iš dviejų karštųjų patiekalų.

Smaližiai taip pat nenuobodžiaus. Sklinda gandai, kad „Gabi“ kepamas pats skaniausias obuolių pyragas sostinėje. Labai trapus, tiesiog tirpstantis burnoje, patiekiamas su ledais arba vaisiais... Desertas „Gabi“ - tiramisu desertas su persikų gabaliukais. Užsukę rasite ir daugiau saldumynų.

Stebinanti vynų korta
Prie kiekvieno vyno, o jų siūloma apie 30 pavadinimų, esti trumpas aprašymas bei rekomendacijos, t. y. nurodoma, prie kokių patiekalų jis dera. Vyno kortą sudarė Dominykas Velička. Vyrauja Naujojo pasaulio vynai: iš Naujosios Zelandijos, Urugvajaus, Argentinos ir kitų šalių. Iš Senojo pasaulio dėmesio vertas vokiškas baltasis „Fritz Windisch Riesling Classic“. Kas du mėnesius siūlomas vis kitas akcijinis vynas, kurio galėsite paragauti už ypatingą kainą. Kelis kartus į metus vyksta vyno degustacijos, kurias veda someljė. Jų metu susipažinsite ne tik su vyno istorija, bet ir galėsite mėgautis vynu bei prie jo derančiais patiekalais.

Daugiau apie restoraną>>

Nuotraukos: Meniu.lt
Meniu.lt informacija