Restorane-darykloje „Avilys“ gaminamos trys išskirtinio skonio alaus rūšys (Vilnius)

Restorane-darykloje „Avilys“ gaminamos trys išskirtinio skonio alaus rūšys (Vilnius)

Nors pagonybės laikai jau praeityje, Austėja ir Baubilas vis dar dūzgia „Avilio“ rūsiuose. Šiose XVIII a. menančiose senamiesčio patalpose įkurto alaus restorano-daryklos „Avilys“ katiluose verdamas išskirtinis nefiltruotas „gyvas“ alus.

Pačiame Vilniaus centre, Gedimino prospekte 5, įsikūrusiame alaus restorane-darykloje sušildę pilvą alumi, galėsite pasmaguriauti sumanaus virtuvės šefo gaminamų išskirtinių ir unikaliu skoniu pasižyminčių patiekalų su medumi bei apynių sviestu, pagardintų alaus ar vyno padažais. Be to, „Avilyje“ jau galima mėgautis ir tradiciniais lietuviškais valgiais.

Trijų rūšių alus – „Avilio“ šviesusis, „Medaus“ pusiau šviesus ir „Korio“ tamsusis su ženšeniu – restorane-darykloje gaminami pagal senąsias lietuvių tradicijas. Dėl malonaus skonio, švelnaus apynių kartumo ir mielių prieskonio, išskirtinio jaunam alui būdingo aromato, 2001 metais Lietuvos pramoninkų konfederacija šį alų apdovanojo „Lietuvos metų gaminio“ diplomu. Be to, „Avilyje“ galėsite įsigyti ir vardinių bokalų ar alaus originaliuose buteliuose.

„Avilio“ istorija prasidėjo nuo vieno alaus bokalų kolekcionieriaus, kuris ir yra šio restorano idėjos autorius. Neveltui viena pagrindinių restorano interjero detalių – ant sienų kabantys paveikslai su alaus atributika. Tačiau negalvokite, kad čia paprasčiausias baras. Rafinuotumu ir elegancija dvelkia pagrindinė restorano salė – baltomis staltiesėmis padengti stalai bei spindinčios taurės nuteikia romantiškai. Jūsų ramybę saugo ir alaus gamybą atidžiai prižiūri patogiai įsitaisęs alaus dievas Gambrinusas. Kita restorano salė įrengta lounge stiliumi – dideli stalai ir patogūs minkštasuoliai – puikus sprendimas norintiems atsipūsti ir puikiai praleisti laiką tiek dviese, tiek su draugų kompanija.

Kiekvieną savaitgalį (ketvirtadienį, penktadienį, šeštadienį) restorane nuo 20.30 iki 23.00 val. vyksta muzikos vakarai. Galėsite mėgautis saksofonu, gitara ar akordeonu gyvai atliekama muzika.

Norite savo šventę surengti būtent šiame restorane-darykloje? Restorane banketo metu aptarnaujama iki 100, o furšeto – iki 150 žmonių. Tačiau išvažiuojamąjį pobūvį profesionalus restorano kolektyvas Jums pasirengęs suruošti ir aptarnauti bet kurioje Lietuvos vietoje.

Daugiau apie restoraną>>

Parengė Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną