Restoranas „Riverside“: penkeri metai gardžių tradicijų (Vilnius)

Restoranas „Riverside“: penkeri metai gardžių tradicijų (Vilnius)

 Tikėtina, kad suskubę čionai dar šią savaitę aptiksite smagių gimtadienio šventės staigmenų. Prieš penkerius metus atidarytas restoranas vienas pirmųjų Vilniuje įdiegė modernią atvirą virtuvę, skandinavišką patiekalų kokybę ir vakarietiškus maitinimo principus.

Didesnis, bet jaukesnis

Jei lankėtės čionai seniau nei praėjusių metų liepą, restorane aptiksite akivaizdžių pasikeitimų. Vientisos erdvės, subtilių spalvų, minimalistinio skandinaviško stiliaus interjeras – jau praeitis. Dabar čia vyrauja sodresni akcentai ir stilizuoti japoniški motyvai. Į atskiras erdves dideles patalpas dalija dekoratyvios užuolaidėlės ir vyno stelažas.

Šiuo metu madingą japonišką temą restorane įgyvendino Norvegijos dizaineris Einaras Salomonsenas, atsakingas už visų tinklo „Reval Hotels“ viešbučių maitinimo įstaigų veidą. Jo dėka atnaujintasis Vilniaus „Riverside“ įgijo visiems tinklo restoranams būdingų atpažinimo ženklų. Restoranas, kuriame anksčiau tilpo 180 svečių, po rekonstrukcijos vietos gali pasiūlyti net 300 žmonių. Tai ypač aktualu, kai „Riverside“ per pietų partrauką užplūsta viešbučio konferencijų centre posėdžiaujanti publika. Dar 50 vietų įrengta jau mėnesį veikiančioje restorano lauko terasoje. Iš čia atsiveriantys vaizdai į Nerį – puikus priedas ne tik prie rytinės kavos, bet ir dalykinių pietų ar „a la carte“ patiekalų.

Pusryčiai ir pietūs – tausojantiems laiką
Viešbučio restoranas – ne tik viešbutyje apsistojusiems svečiams. Tokią nuostatą vilniečiams „Reval Hotel Lietuva“ skiepija bene aktyviausiai iš sostinėje įsikūrusių svetingumo įstaigų. Kasdien čia drąsiai galima užsukti nuo ankstyvo ryto, o pusryčiams siūlomas valgių racionas šviežias ir platus. Nuo vietoje kepamų bandelių, šviežių daržovių, kelių rūšių sūrių ir dešros, sūdytos lašišos, iki karštai patiekiamų dešrelių, košių, virtų pakeptų bulvių ar makaronų. Mėgstantieji kiaušinius keptų ar virtų gali rinktis iš pusryčių bufeto ar kreiptis į virėją, kuris šį valgį paruoš pageidaujamu būdu. Švediško stalo principu šiokiadieniais patiekiami ir dalykiniai pietūs. „Aplinkinių biurų darbuotojai gerai žino, kad pietums čia ilgai nesugaiš, o patiekalų pagal tai, kas patraukliausiai atrodo, gardžiausiai kvepia ir kiek norisi, išsirinks patys“, – savitarnos maitinimo pranašumus komentavo A. Dokšus.

Ryškus skandinaviškas braižas
Dar viena graži restorano tradicija – du kartus per metus svečius pamaloninti sezoniniu užsakomųjų patiekalų meniu. Smagu tai, kad tarp naujienų vietos randa ir patobulintos geriausios ankstesnės virtuvės vadovų kulinarinės idėjos. Todėl margame sostinės gastronomijos žemėlapyje „Riverside“ išsiskiria savitu braižu. Klasika restorano valgiaraštyje yra tapusios Cezario salotos. Praeityje jos ruoštos su vištiena, vėliau su kepta šonine. Šį sezoną vėl sugrįžta prie labiau svečių pamėgto varianto – į salotas dedama kepsninėje ruoštos vištienos (26 Lt). Taip pat galima rinktis vegetariškas Cezario salotas – su duonos skrebučiais ir parmezanu (21 Lt). Plačiame užkandžių ir salotų sąraše pristatoma ypač gaivi ir lengva naujiena – šviežių daržovių salotos su jogurte ir imbierais marinuota vištiena (22 Lt).

Nuo 2003-iųjų drauge su Norvegijos Karalystės ambasada Lietuvoje kasmet restorane rengiamos Norvegijos žuvies patiekalų dienos. Dažniausiai joms vadovaujantis svečias – Norvegijos gastronomijos pažiba Kristofferis Hovlandas – ne tik sukuria gardėsių specialiam renginio valgiaraščiui. Pasisemti patirties į jo meistriškumo pamokas nuolat kviečiami kolegos iš kitų Lietuvos restoranų. Dalis dabar „Riverside“ siūlomų žuvies ir jūrų gėrybių skanėstų – taip pat K. Hovlando palikimas. Tarp tokių – lengvas užkandis su karališkomis jūrų šukutėmis, salierų tyrele bei raudonojo vyno padažu (30 Lt) ir riešutų aliejuje apkepta norvegiška lašišos filė, pagardinta moliuskų padažu (28 Lt). Skoniu turėtų nustebinti ir tiršta omarų bei jūros gėrybių sriuba, patiekiama su vėžių uodegėlėmis (19 Lt). Restoranas taip pat didžiuojasi puikiais ant grotelių keptos mėsos patiekalais. Viena iš sezoninių įdomybių – ypatingas jautienos išpjovos, anties kepenėlių, triumų aliejumi gardintų daržovių ir čianti vyno padažo derinys (56 Lt). Intriguojanti naujiena gurmanams – su čiobreliais marinuota Naujosios Zelandijos elniena, pagardinta bruknių padažu (49 Lt). Užsakomojo valgiaraščio kūrėjai pagalvojo ir apie skubančius, mažiau išrankius svečius. Tokiems siūloma pasidairyti „Miesto valgiaraščio“ skyrelyje ir užsisakyti menkės alaus tešloje (25 Lt), ant grotelių kepto mėsainio (27), makaronų patiekalų (20-23 Lt) ar kelių rūšių picų (16-24 Lt).

Perliukų valgiaraštyje ras ir saldumynų mėgėjai. Tokiems bus pasiūlyta restorano gamybos ledų ir šerbeto traškiame šokolado krepšelyje (16 Lt), pikantiško kaštainių ir grikinių riešutų pyrago su aštriu vyšnių padažu (24 Lt) ar K. Hovlando sukurto parfė su nuga bei šafranu ir kalvadosu paskaninta obuolių želė (20 Lt). „Riverside“ restoranas tiks ne tik gurmano, bet esteto skoniui. Svečių laiką per pietus taupo švediško stalo principu patiekiami užkandžiai ir karštieji patiekalai.


Su „Laisvalaikio“ kortele – 15 proc. nuolaida sąskaitai.

Ramunė Žukauskienė
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
Restorano archyvo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną