Restoranas „Granatus“ gali surengti tiek paprastą, tiek išskirtinę šventę

Restoranas „Granatus“ gali surengti tiek paprastą, tiek išskirtinę šventę

Restoranas „Granatus“ gali surengti tiek paprastą, tiek išskirtinę šventę - valgiaraštyje rasite rytietiškos virtuvės patiekalus. Čia savo patiekalą ras net ir pats išrankiausias virtuvės gurmanas. „Granatus“ kviečia pasmaguriauti Armėnijoje mėgstamų keptų ant žarijų armėniškų kepsnių – chorovacų, tikrų armeniškų šašlykų. Puikiai suderinti daržovių mišiniai su armėniškais prieskoniais sukuria nepaprastą skonį ir kvapą.

Kavinėje tikra patiekalų gausybė ir įvairovė: tikrieji armėniškų chorovacai, kurie valgomi tik su ant žarijų keptomis arba šviežiomis daržovėmis, prieskoninėmis žolelėmis bei autentiškais, ką tik pagamintais armėnų padažais ir būtinai - užgeriant vynu.

Švenčiant armėnų kavinėje siūlome paragauti garsiųjų dolma balandėlių kopūstų ar vynuogių lapuose įdarytos mėsos, daržovių, ryžių.

O kokia gali būti šventė be puikaus vyno? Armėnai laikomi ir vyno gamybos pradininkais, nes jie vieninteliai pasaulyje išlaikė nuo Urartų valstybės laikų reliktines vynuogių rūšis - baltąsias vynuoges Chardži, Mschali, Ararati ir raudonąsias Areni vynuoges, todėl lankytojai neatsispirs armėniško raudonojo ar baltojo vyno žavesiui. O išlenkę taurelę sedulų uogų, vynuogių ar šilkmedžio uogų degtinės taurelę - būtinai sugrįš dar kartą. Karštą vasaros dieną padės atsigaivinti rūgpienio gaivus gėrimas Tan.

Šventinis valgiaraštis derinamas individualiai, jei pobūviu meniu nerasite norimų patiekalų, jie bus pagaminti pagal Jūsų pageidavimą.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną