Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restoranas „Dom minestra“ kviečia ragauti naujų patiekalų (Vilnius)

2009-08-10
Paskelbk savo straipsnį

Sostinėje, Aušros Vartų g. 7A, įsikūręs restoranas „Dom Minestra“, veikiantis Bazilijonų vienuolyno rūmuose siūlo ragauti netradicinių, pagal vienuolių receptus gaminamų patiekalų. Kalbiname vieną iš savininkų, kuris pasakoja, jog tokie restoranai – tarsi perlai, labai reti.

„Iš tikrųjų neseniai Graikijoje bei Ukrainoje atsidarė restoranai su panašia koncepsija – svečiai gali ragauti vienuoliškų patiekalų. Tokios maitinimo įstaigos veikia ir Belgijoje, Čekijoje, Italijoje, Prancūzijoje. Taigi šiuos restoranus galima suskaičiuoti ant pirštų. Džiaugiamės, kad galime pasiūlyti vilniečiams bei miesto svečiams ragauti pagal originalius receptus paruoštų patiekalų. Minestra yra patiekalas, kurį vienuoliai valgydavo dažniausiai – kažkas tarpinio tarp tirštos sriubos ir troškinio. Jis yra gana sotus. Svečiai dažniausiai ragauja pas Milano vienuolynų minestros, o taip pat Floreno vienuolyno minestrą. Kiekvienas patiekalas su istorija – pirmasis vyrų vienuolynas, antrasis – moterų. Milano minestra su vištiena bei įvairiomis daržovėmis, tuo tarpu Floreno – vegetariškas patiekalas. Kadangi vasarą apetitas sumažėja, jis puikiai tinka damoms ir ne tik.“ - pasakojo vienas iš restorano „Dom Minestra“ bei viešbučio „Pas Bazilijonus“ bendrasavininkų.

Restorane dirbantis nuo atidarymo virtuvės virėjai rūpinasi, jog svečiams patiekalai nepabostų: „Dar viena naujiena – jūros gėrybių sriuba   „Bouillabaisse“, skaninta citrinžole, česnakais, čiobreliu, svogūnais, gardinama austrių padažu, o taip pat ypač populiarus karštas užkandis „Quassadila“ - tai tortilija su paprika, sūriu, skrudinta šonine ir kitais priedais. Siūlyčiau apsilankyti tuos, kurie dar pas mus nebuvo bei įvertinti naujų patiekalų skonį.“ - komentavo virtuvės virėjas Evaldas.

Restorane taip pat atsinaujino vynų korta – vasarą siūloma rinktis iš dviejų rožinių vynų, o taip pat ragauti naujų itališkų, prancūziškų vynų bei vis populiaresnių Argentinos ir Čilės vynų. Esant išskirtinei progai ar norėdami net paprastą vakarą paversti švente galite ragauti prancūziško šampano.

Čia taip pat galima rengti konferencijas nuo 20 iki 150 žmonių, su maitinimu bei apgyvendinimu. Restorane yra dvi prabangios salės, kuriose galima rengti pobūvius iki 40 žmonių – tai graži vieta vestuvėms, krikštynoms, gimtadieniams, jubiliejams ar kitoms šventėms. Restoranas ypač patogioje vietoje, pačiame senamiestyje, tarp Aušros Vartų ir Rotušės, bažnyčių ir vienuolynų kaiminystėje.

Restorano ir viešbučio bendrasavininkas primena, kad sumažėjo ir apgyvendinimo kainos. Svečiams siūloma apsistoti viename iš 41 puikia įrengtų, kambarių.

Daugiau apie „Dom minestra“>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Dom Minestra“ archyvo
Meniu.lt informacija