Restoranas „Devyni drakonai“ – naujovių ir egzotikos išsiilgusiems (Vilnius)

Restoranas „Devyni drakonai“ – naujovių ir egzotikos išsiilgusiems (Vilnius)

Antakalnio g. 71 įsikūręs kinų restoranas „Devyni drakonai“ laukia ne tik kinų virtuvės gurmanų, bet ir egzotikai neabejingų svečių. Tai dar vienas naujas „Laisvalaikio“ narys, siūlantis 10 proc. nuolaidą.

Apsilankę čia, pasijusite lyg atsidūrę didingoje Kinijoje: užburianti aplinka, dėmesį atkreipiančios interjero detalės – vos įžengus pro duris, pasitinka ant sienos įsiraitęs drakonas, ant sienų kabančios Pekino operos personažų kaukės, neįkyriai skambančios kiniškos melodijos… Tiesa, restorano pavadinimas „Devyni drakonai“ pasirinktas ne šiaip, mat Kinijoje tikima, jog skaičius 9 nešantis sėkmę ir laimę, o imperatoriškas drakonas – turtų ir sėkmės simbolis. Pradedant baldais, virtuvės įranga, interjero detalėmis ir žinoma maistu atkeliavo iš žavesiu ir grožiu alsuojančius šalies.

Kiekvieną savaitę nauji meniu

Gausus Šiaurės Kinijos virtuvės valgiaraštis neapvils net išrankiausio. Restoranas rekomenduoja autentiškus patiekalus, kurių receptai ne vienerius metus patirtį rinkusių virtuvės meistrų knygose. Kai kurie jų – Lietuvoje niekur kitur neaptinkami, pavyzdžiui, firminės salotos „Devyni drakonai“ su kalmarais, krevetėmis, vištiena, plačiaisiais makaronais, agurkais ir prieskoniais). Virtuvės šefas Yubao HU gomurį palepinti siūlo tradiciniais traškios vištienos ar kiaulienos gabalėlias, baklažanais karštoje metalinėje lėkštėje, baklažanais su krevetėmis, keptu unguriu ar šamu. Smaližiai galės gardžiuotis ryžių gardėsiu, šilkiniais obuoliais bei kitais įdomiais ir burnoje tirpstančiais desertais. Arbatos mėgėjai turės progos paragauti bent vienos iš trisdešimties rūšių arbatų. Didelė ir kiniškų tauriųjų gėrimų įvairovė.

„Kiniečių ruošiami patiekalai išsiskiria greitu paruošimu, lengvumu ir be abejonės, egzotika. Kadangi dauguma valgių pagaminami vos per 2-3 minutes, produktuose išlieka daug vitaminų ir suteikia daug žvalumo, energijos, neapsunkina skrandžio. Visi patiekalai gaminami iškart gavus užsakymą, specialiai kiekvienam klientui, todėl valgis visuomet šviežias ir kokybiškas. Kiekvieną savaitę keičiami meniu, viso jų – keturi, o juose 16 atrinktų populiariausi žuvies, vištienos, makaronų ir kiti valgiai. Virtuvės šefo galvoje - apstu idėjų, o ir fantazijos bei kūrybingumo netrūksta. Malonus restorano personalas nuolat išklauso lankytojų bei atsižvelgia į jų pageidavimus, kuriuos vėliau būtinai pritaikome. “, - aiškina „Devynių drakonų“ direktorė Liubov Stupnikova.

Pasiklydusiems pavadinimų margumyne – alternatyva – dienos pietūs. Išalkę, tačiau neturintys daug laiko restorane greitai, sočiai ir nebrangiai pasisotins už 13 litų.

Puiki vieta teminiams vakarams

„Devyni drakonai“ – puiki vieta teminiams pobūviams, krikštynoms, gimtadieniams ar net vestuvėms rengti! Dvi didelės salės talpina nuo 40 iki 50 svečių. Nusprendusiems svečius nustebinti europietiškais patiekalais yra galimybė šventei sudaryti meniu pagal pageidavimą. Nenusivils ir tie, kurie savo šventę nuspręs paversti kiniškos virtuvės puota. Restorano erdvėse patogiai įsikurs ir verslo žmonės, rengdami konferencijas, įvairias prezentacijas. Egzotiška, nenuobodi aplinka suteiks rytietiško žavesio kiekvienai šventei, o platus valgiaraštis patenkins kiekvieno norus.

Kinai naujuosius švenčia vasario mėnesį, tad įprastų „mūsiškų“ naujųjų vakarą „Devyni drakonai“ pagamins patiekalus, kuriuos galėsite parsinešti namo ir savo svečius nustebinti tikra egzotika.

Artimiausiuose restorano planuose – interjero pokyčiai. Direktorė žada jaukumą, privatumą, komfortiškumą. 

Raminta Skripkaitė
Nuotraukos: Andriaus Zeigio

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną